Hoppa till innehåll
Elevhälsan

Är du intresserad av att delta i elevhälsans utvecklingsarbete så sök tjänsten som skolsköterska hos oss!

I Smedjebackens kommun finns en central elevhälsa som tillhör Familje- och utbildningsförvaltningen. I förvaltningen finns, förutom förskola, grundskola, fritidshemsverksamhet och elevhälsa. även Individ- och familjeomsorgens verksamhet. Det finns totalt ca 1100 elever och 6 grundskolor. Du kommer ansvara för två skolor.

Arbetsgruppen inom elevhälsan består av en verksamhetschef, 3 skolkuratorer, 3 skolsköterskor, skolläkare och skolpsykolog. Vi är ett glatt gäng där samarbete och arbetsglädje är viktiga ledord. Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Enligt skollagen ska elevhälsan arbeta förebyggande och hälsofrämjande. Det innebär bland annat att arbeta utifrån basprogrammet för elevhälsans medicinska insats. Elevhälsans uppgift är att stötta elevernas strävan att nå utbildningens mål.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av förebyggande hälsoarbete på såväl individ/grupp och organisationsnivå. I skolsköterskans hälsofrämjande uppdrag ingår bl a hälsobesök, hälsosamtal, vaccinationer enligt vaccinationsprogram, syn-, hörsel- och viktkontroller, frågor som rör elevers arbetsmiljö, skolans värdegrundsarbete samt livsstilsrelaterad ohälsa.

Just nu pågår ett utvecklingsarbete inom elevhälsan, där ett årshjul med förebyggande och hälsofrämjande insatser på gruppnivå är upprättat. Vi utför gruppinsatser i specifika årskurser samt gruppinsatser utifrån Ung livsstils materialet i flertalet årskurser. Här samarbetar skolkurator, skolsköterska samt mentor/ lärare.

Även andra arbetsuppgifter kan förekomma och arbetets innehåll och förutsättningar kan komma att förändras över tiden.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Kvalifikationer

Vi söker dig som legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning gärna som barnsjuksköterska, skolsköterska eller distrikssjuksköterska. Har du tidigare arbetat som skolsköterska eller har annan erfarenhet av hälsofrämjande arbete med barn och unga är det meriterande. Erfarenhet av dokumentationssystemet PMO är en fördel.

Enligt skollagen (2010:800) krävs registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister för att få arbeta inom förskoleverksamhet och skola.

Du behöver inneha B körkort då resor ingår i arbetet.

Du kan på ett tydligt och korrekt sätt uttrycka dig i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

I ditt uppdrag är det vikigt att du har god samrbetsförmåga, är ansvarstagande och har god förmåga att arbeta självständigt. Du har lätt att kommunicera och har ett stort intresse av att möta människor med olika bakgrund och förutsättningar, Du har god förmåga att skapa goda relationer till medarbetare, barn/elever och vårdnadshavare. Som person kännetecknas du av en positiv inställning och ett lösningsfokuserat och flexibelt arbetssätt.

Vi erbjuder

Vi vill erbjuda dig en trevlig arbetsplats med fokus på arbetsmiljön för dig och dina medarbetare, vilket även innebär rökfri arbetstid. Eftersom vi tror på dialog i vår kommun erbjuder vi dessutom en dialogutbildning till alla nya tillsvidareanställda. Vi vill ha frisk och aktiv personal och vi hoppas att vårt friskvårdsbidrag bidrar till detta samt vår personalförening, Smeden. Att åka kollektivt är bra för miljön och därför kan du som medarbetare få köpa busskort till rabatterat pris, tillsammans kan vi göra skillnad. Att förvalta det vi värnar om ser vi som självklart och vi är stolta över vårt finska förvaltningsområde där du som finsktalande mer än gärna få stärka upp med din kunskap. Vi erbjuder dig en arbetsgivare som tror på sina medarbetare.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringsprocessen.
Läs mer om oss på smedjebacken.se och hur vi hantera dina personuppgifter enligt GDPR.
All rekrytering sker digitalt och via vår externa länk till rekryteringssystemet Webcruiter.
Vid problem av registrering av CV var god kontakta Webcruiter support.

Har du skyddade personuppgifter kontaktar du HR-specialist Patricia Andersson (patricia.andersson@smedjebacken.se) så får du hjälp med din ansökan.
Mer info
Kontaktperson
Camilla Söderström
Telefon
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
02 apr. 2023 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Välkommen till Smedjebackens kommun!
Våra styrkor är prestigelöshet, dialog och korta beslutsvägar. Som medarbetare hos oss blir du en viktig samhällsbyggare, någon som gör skillnad. Vi är övertygade om att vi tillsammans kan leva upp till vår värdegrund där välkomnande, engagemang, trygghet och framtidstro är ledord. Smedjebacken erbjuder bra boende och våra många föreningar, eldsjälar och entreprenörer bidrar till livskvalitet, sammanhållning och levande traditioner i hela kommunen.

Liknande jobb