Ett spännande uppdrag väntar på dig som vill driva och utveckla va-verksamheten i Ludvika och Smedjebacken med miljön och kunden i fokus. Är du en van ledare med erfarenhet och kunskaper inom va-området? Då kan detta vara jobbet för dig!

Om jobbet

I vårt affärsområde Vatten och avlopp ingår produktion och distribution av dricksvatten samt rening av avloppsvatten. Verksamheten ansvarar för drift och underhåll samt planering och utredning kring förnyelse av vatten- och avloppsledningsnätet och pumpstationer.

Din roll
Som va-chef har du ansvar och befogenheter för verksamhet, personal, ekonomi och arbetsmiljö. Ditt uppdrag blir att driva och utveckla va-verksamheten i nära samarbete med dina medarbetare och i linje med gällande lagstadgade krav samt utifrån kundernas behov och förväntningar.

Du företräder WBAB i samverkan med våra ägarkommuner, olika organisationer och aktörer samt i kontakterna med myndigheter och media inom ditt område. Arbetet innebär också att du kontinuerligt kommunicerar och informerar i frågor som rör verksamheten med uppdragsgivare, ledning, medarbetare, allmänhet och näringsliv.

Du ingår i WBAB:s ledningsgrupp, rapporterar till vd och utgår från vårt ledningskontor i Smedjebacken med möjlighet att arbeta på distans i viss omfattning.

Din profil
Vi söker dig som har högskoleexamen inom väg, vatten, samhällsbyggnad eller annan relevant utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av va-branschen och gedigen erfarenhet i rollen som chef och ledare.

Du behärskar det svenska språket i tal och skrift.

Erfarenhet av krishantering och beredskapsarbete är meriterande. Det är även meriterande om du är van vid att hantera mediakontakter.

Du har förmåga att leda en verksamhet med helhetssyn och handlingskraft. Kvalitet är centralt för dig. Du driver verksamheten framåt och stöttar din medarbetare genom din erfarenhet och dina kunskaper inom va-området och tillhörande lagstiftning. Du är trygg i ditt ledarskap och har förmåga att engagera samt motivera din omgivning att prestera på bästa möjliga sätt. Det är en självklarhet för dig att skapa delaktighet och uppmuntra till ett gott samarbetsklimat. Du uppfattas tydlig och rak i din kommunikation.

Våra värdeord är ärlig, öppen, nyfiken, delaktig och professionell. De vägleder oss i det vi gör och hur vi gör det och kommer även att fungera som kompass för dig i ditt uppdrag.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsform
Heltid tillsvidare. Tillträde enligt överenskommelse.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass, vilket medför säkerhetsprövning. Krav på svenskt medborgarskap och godkänd säkerhetsprövning är en förutsättning för anställning.

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 29 maj 2022.
Intervjuer sker fredagen den 3 juni.

Skicka din ansökan i form av cv och ett personligt brev via e-post till info@wbab.se. Skriv: "Va-chef" i ämnesraden.

WBAB strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar.

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Dina ansökningshandlingar kommer vi att spara under pågående rekryteringsprocess och radera efter avslutad rekrytering.

Välkommen med din ansökan!

Kontaktperson
Sabine Dahlstedt, vd:
E-post sabine.dahlstedt@wbab.se
Telefon 0240-309 01

Fackliga företrädare
Jan-Erik Eriksson, Kommunal WBAB:
Telefon 070-645 56 74
E-post jan-erik.eriksson@wbab.se

Madelene Johansson, Vision WBAB:
Telefon 0240-309 54
E-post madelene.johansson@wbab.se

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har vi på WBAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt mediesäljare och liknande.
Mer info
Område Smedjebacken
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://wbab.se
Sista ansökningsdag 29 maj 2022 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

WBAB är ett kommunalt bolag som ansvarar för vatten, avlopp, avfall och återvinning i Ludvika och Smedjebackens kommuner. Vi är cirka 80 anställda och vårt ledningskontor med kundservice ligger i Smedjebacken. Vårt uppdrag är att säkerställa en trygg, serviceinriktad, effektiv och hållbar verksamhet. Vårt fullständiga namn är WBAB WessmanBarken Vatten & Återvinning AB, men vi kallar oss kort och gott för WBAB. Vi ägs av Ludvika kommun och Smedjebackens kommun.