Stadsarkitekt till Smedjebacken/Ludvika

Stadsarkitekt till Smedjebacken/Ludvika

Arbetsuppgifter
Samhällsplanering, översikts-och detaljplanering, gestaltning av livsmiljöer, infrastrukturfrågor, processledning och nätverksbyggande i två dynamiska kommuner, som båda två är inne i spännande utvecklingsfaser. Utvecklande av attraktiva och gestaltande boende- och livsmiljöer med hållbarheten i centrum. Se estetiken och värna landskaps- och stadsrummet utifrån olika perspektiv och värden. Få nutid och dåtid att mötas i en fin samklang.

Kunna ta tillvara och vidareutveckla kommunernas variationsrika bebyggelse och karaktär, som ger en spännande kontrast mellan tradition och nytänkande och mellan industriorter och landsbygd. Stöd i bygglovsprocessen.

Vara ett bollplank och stöd i beslutsprocessen för politiker.

Kvalifikationer
  • Stort engagemang för samhällsbyggnadsfrågor och stadsutveckling liksom för planfrågor.
  • Erfarenhet av översikts- och detaljplanering i tidiga skeden liksom från att ge stöd i bygglovsprocessen.
  • Van att använda olika digitala program som GIS-program, exempelvis GEOSECMA, QGIS, ArcMap, CAD-program, 3D-program, Indesign, ritprogram, sketchUP samt även ärendehanteringsprogram, då all ärendehantering sker digitalt.
  • Kunskap och erfarenhet av aktuell lagstiftning bland annat plan- och bygglagen
  • Utbildad arkitekt exempelvis stadsarkitekt, planarkitekt, landskapsarkitekt
  • Behärskar svenska väl i tal och skrift.
  • Tjänsten är säkerhetsklassad i säkerhetsklass 3, särskild säkerhetsprövning kommer därför att göras.
Personliga egenskaper
Vi ser att du kan metoder, teorier, har verktyg och träning i att förflytta både idéer och människor, att skapa växtkraft, värden och attraktivitet i ett samhälle. Någon som ser hur delarna hänger ihop med helheten och har en systemförståelse.

Skapa och realisera visioner för Ludvika och Smedjebackens kommuner. Kunna involvera, engagera och utveckla kommunerna tillsammans med kollegor, medborgare, näringsliv och föreningsliv. Att leda utvecklingsprocesser kräver mod och nyfikenhet. Du behöver våga pröva nytt och att vara i det okända. Det handlar snarare om att identifiera en riktning än att peka ut en glasklar destination. Att involvera, engagera, samarbeta och samverka över gränserna. Vi ser gärna att du är kreativ, kommunikativ, stor social förmåga och en lagspelare, en stark gestaltare helt enkelt.

Vi erbjuder
Vi vill erbjuda dig en trevlig arbetsplats med fokus på arbetsmiljön för dig och dina medarbetare, vilket även innebär rökfri arbetstid. Eftersom vi tror på dialog i vår kommun erbjuder vi dessutom en dialogutbildning till alla nya tillsvidareanställda. Vi vill ha frisk och aktiv personal och vi hoppas att vårt friskvårdsbidrag bidrar till detta samt vår personalförening, Smeden. Att åka kollektivt är bra för miljön och därför kan du som medarbetare få köpa busskort till rabatterat pris, tillsammans kan vi göra skillnad. Att förvalta det vi värna om ser vi som självklart och vi är stolta över vårt finska förvaltningsområde där du som finsktalande får mer än gärna stärka upp med din kunskap. Vi erbjuder dig en arbetsgivare som tror på sina medarbetare.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringsprocessen.

Läs mer om oss på smedjebacken.se och hur vi hantera dina personuppgifter enligt GDPR.

All rekrytering sker digitalt och via vår externa länk till rekryteringssystemet Webcruiter.

Vid problem av registrering av CV var god kontakta Webcruiter support.
Mer info
Kontaktperson Susanne Hedman Jensen
Telefon 0240-660136
Område Smedjebacken
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Arkitekt
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.smedjebacken.se/
Sista ansökningsdag 6 mars 2020 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Välkommen till Smedjebackens kommun och till Ludvika kommun!

Smedjebacken är en trevlig kommun i södra Dalarna, med bra kombination av trivsamt småstadsliv, storslagen natur, aktivt föreningsliv, ett rikt kulturliv och starten för Strömsholms kanal. En tillväxtkommun med små och stora företag med goda förutsättningar då vi ligger i ett strategiskt bra läge mellan Västerås och Falun/Borlänge. Sedan länge arbetar vi med en ekologisk inriktning. Smedjebacken är närhet, vatten och utveckling, en kommun för alla. För mer information om Smedjebacken, besök gärna vår hemsida: http://www.smedjebacken.se

Ett spännande arbete i två kommuner i södra Dalarna. Smedjebacken är en kommun som med god och stabil ekonomi som grund och med invånarna i fokus arbetar aktivt med utveckling där målet är bästa möjliga verksamhet. Som arbetsgivare är vår styrka prestigelöshet, dialog och korta beslutsvägar. Vi är övertygade om att vi tillsammans kan leva upp till vår värdegrund där välkomnande, engagemang, trygghet och framtidstro är våra ledord.

Ludvika kommun är framtiden, tillväxtens och möjligheternas kommun. En bra kommun att leva i och en också miljövänlig kommun. Du har närhet till natur och kultur, jobb, skola, affärer, kort sagt till det mesta. Här finns också modern teknologi, forskning och utveckling, ett internationellt centrum för kraftöverföring.

Processledning i samband med gestaltning av livsmiljöer och samhällsplanering i våra två kommuner Smedjebacken och Ludvika i södra Dalarna.