Kommunantikvarie

Kommunantikvarie

Välkommen till Smedjebackens kommun!

Vi är en kommun som med god och stabil ekonomi som grund och med invånarna i fokus arbetar aktivt med utveckling där målet är bästa möjliga verksamhet. Som arbetsgivare är vår styrka prestigelöshet, dialog och korta beslutsvägar. Vi är övertygade om att vi tillsammans kan leva upp till vår värdegrund där välkomnande, engagemang, trygghet och framtidstro är våra ledord.

Samhällsbyggnadsförvaltningen

Vi söker en kommunantikvarie med kompetens och drivkraft att ansvara för och utveckla kulturmiljö- och kulturarvsfrågorna i Smedjebackens kommun. Kommunantikvarietjänsten ingår i samhällsbyggnadsförvaltningen med placering på kultur- och biblioteksavdelningen, men även med kollegor på miljö- och byggnadsavdelningen.

Arbetsuppgifter
Värna och vårda kommunens kulturmiljöer genom nätverksarbete kring markanvändning, samhällsplanering, namnberedning.
Arbeta för framtagning av kulturmiljöplan för Smedjebackens kommun i samarbete med kollegorna på Miljö och Bygg.
Delaktig i restaurerings- och underhållsprojekt tillsammans med tekniska avdelningen m.fl.

Arbetsuppgifterna består också av att självständigt handlägga enkla ärenden enligt plan- och bygglagen (PBL). Granskning av inkomna bygglovshandlingar från sökande och beredning för beslut enligt delegationsordning. Ge råd och anvisningar för tillvaratagande av kulturhistoriska värden i samband med ombyggnader och restaureringar.

Ansvara för den utåtriktade, pedagogiska verksamheten i form av utställningar, visningar, föreläsningar m.m. Ansvara för kulturmiljöinformation på webben och besvara frågor om
Smedjebackens historia.

Praktiskt arbete i kommunövergripande projekt gällande bl.a. utveckling av kultur- och industrihistoriska besöksmål.
Samverkan med kulturmiljövårdsinstitutioner; länsstyrelsen, Ekomuseum Bergslagen, länsmuseet, kultur- och hembygdsföreningar m.fl.

Kvalifikationer
För tjänsten relevant akademisk utbildning inom kulturmiljöområdet och byggnadsantikvarisk och byggteknisk kompetens.
Kunskap inom plan- och bygglagen (PBL).

Erfarenhet av att söka projektmedel, leda och organisera projekt.

Gärna erfarenhet av utställnings- och pedagogisk verksamhet. Intresse för annan kulturverksamhet.

Lätt för att uttrycka sig i tal och skrift. Mycket god datorvana i Officepaketet och kunskap inom GIS.

Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter från offentlig verksamhet i en politiskt styrd organisation är en fördel.

B-körkort krävs för tjänsten.

Personliga egenskaper
Du har social kompetens och förmåga att skapa delaktighet och engagemang i ditt arbete. Du har organisations- och samarbetsförmåga, driv- och handlingskraft, vana att se möjligheter och är öppen för utveckling. Du har fokus på mål och resultat, förmåga att se till både helhet och del. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Vi vill erbjuda dig en trevlig arbetsplats med fokus på arbetsmiljön för dig och dina medarbetare, vilket även innebär rökfri arbetstid. Eftersom vi tror på dialog i vår kommun erbjuder vi dessutom en dialogutbildning till alla nya tillsvidareanställda. Vi vill ha frisk och aktiv personal och vi hoppas att vårt friskvårdsbidrag bidrar till detta samt vår personalförening, Smeden. Att åka kollektivt är bra för miljön och därför kan du som medarbetare få köpa busskort till rabatterat pris, tillsammans kan vi göra skillnad. Att förvalta det vi värna om ser vi som självklart och vi är stolta över vårt finska förvaltningsområde där du som finsktalande får mer än gärna stärka upp med din kunskap. Vi erbjuder dig en arbetsgivare som tror på sina medarbetare.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringsprocessen.

Läs mer om oss på smedjebacken.se och hur vi hantera dina personuppgifter enligt GDPR.

All rekrytering sker digitalt och via vår externa länk till rekryteringssystemet Webcruiter.

Vid problem av registerting av CV var god kontakta Webcruiter support.
Mer info
Kontaktperson Anne Seppänen
Telefon 0240-660 283
Område Smedjebacken
Yrkesroll Media, Kultur & Design, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Vikariat
Hemsida http://www.smedjebacken.se/
Sista ansökningsdag 3 mars 2021 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Smedjebacken är en trevlig kommun i södra Dalarna, med bra kombination av trivsamt småstadsliv, storslagen natur, aktivt föreningsliv, ett rikt kulturliv och starten för Strömsholms kanal. En tillväxtkommun med små och stora företag med goda förutsättningar då vi ligger i ett strategiskt bra läge mellan Västerås och Falun/Borlänge. Sedan länge arbetar vi med en ekologisk inriktning. Smedjebacken är närhet, vatten och utveckling, en kommun för alla. För mer information om Smedjebacken, besök gärna vår hemsida: http://www.smedjebacken.se