Biståndshandläggare

Biståndshandläggare

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för utredning, bedömning och beslut om insatser enligt SoL och/eller LSS utifrån gällande lagstiftning, rättspraxis och kommunala riktlinjer. Viss verkställighet av beslut förekommer. Du gör också uppföljningar av beviljade insatser. Insatserna inom LSS gäller personer med funktionsnedsättningar i alla åldrar. Arbetet innebär en nära dialog med och en stödjande funktion för de personer som söker insatser och deras närstående. Du kommer också att ge service samt information och att ha kontakter, samarbete med kollegor och andra professioner internt och externt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom socionomprogrammet eller sociala omsorgsprogrammet.
För tjänsten krävs att du behärskar det svenska språket väl och har förmåga att uttrycka dig väl i såväl tal som skrift. Körkort är ett krav.
Du behöver ha goda kunskaper om levnadsvillkoren för äldre och personer med funktionsnedsättningar. Du behöver ha goda kunskaper om aktuell lagstiftning och förmåga att kunna arbeta med komplexa frågeställningar.

Några års erfarenhet inom yrket är meriterande.

Personliga egenskaper

Du ska på ett självständigt sätt kunna organisera ditt arbete men också ha god förmåga att samarbeta med andra.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi vill kunna erbjuda dig en trevlig arbetsplats med fokus på arbetsmiljön för dig och dina medarbetare. Eftersom vi tror på dialog i vår kommun erbjuder vi dessutom en dialogutbildning till våra nyanställda som erbjuds en tillsvidareanställning. Vi vill ha en frisk personal som är aktiva och därför tror vi att vårt friskvårdsbidrag bidrar till detta. Vi erbjuder dig en arbetsgivare som tror på sina medarbetare helt enkelt. Möjlighet att fylla upp till heltid erbjuds dessutom inom kommunen.
Mer info
Kontaktperson Therese Holst
Telefon 070-260 73 94
Område Smedjebacken
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.smedjebacken.se/
Sista ansökningsdag 24 sept (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Smedjebacken är en trevlig kommun i södra Dalarna, med bra kombination av trivsamt småstadsliv, storslagen natur, aktivt föreningsliv, ett rikt kulturliv och starten för Strömsholms kanal. En tillväxtkommun med små och stora företag med goda förutsättningar då vi ligger i ett strategiskt bra läge mellan Västerås och Falun/Borlänge. Sedan länge arbetar vi med en ekologisk inriktning. Smedjebacken är närhet, vatten och utveckling, en kommun för alla. För mer information om Smedjebacken, besök gärna vår hemsida: http://www.smedjebacken.se