Processutvecklare till Ovako i Smedjebacken.

Processutvecklare till Ovako i Smedjebacken.

Vill du vara med och skapa stål för en bättre värld? AxÖ Consulting söker nu en processutvecklare till Teknikavdelningen på Ämnestillverkningen i Smedjebacken!

Ovako erbjuder:

Som anställd på Ovako erbjuds du inte enbart goda arbetsvillkor utan även en stark organisatorisk gemenskap med engagerade, kunniga och ansvarstagande kollegor. Du får även en arbetsplats där hållbarhet såväl som människorna inom organisationen står i fokus. Då för möjlighet att utmana och utmanas i ett arbete med stor spännvidd.

Arbetsbeskrivning

Hos Ovako Smebox ingår du i en grupp med kompetenta ingenjörer och tekniker som har till uppgift att stödja den övriga organisationen med teknisk kompetens. I rollen som processutvecklare ingår bland annat följande arbetsuppgifter:
  • Arbete med processoptimering, problemlösning och verksamhetsutveckling i stålverket, främst mot ljusbågs- och skänkugnen samt vår nya vakuumavgasare.
  • Delta i och driva förbättringsprojekt för att öka och förbättra kundnytta med avseende på säkerhet, kvalitet, effektivitet och produktivitet.
  • Framtagning och uppdatering av tillverkningsföreskrifter i samråd med produktionspersonalen.
  • Utveckla olika uppföljningssystem inom stålverksproduktionen samt ta fram, sammanställa och analysera processdata inom ämnestillverkningen.
  • Delta i och genomföra processutbildning inom och utanför avdelningen
Profil och kvalifikationer

Vi söker efter dig som har civilingenjörsexamen inom materialvetenskap/metallurgi eller annan relevant inriktning. Det är meriterande om du har arbetat några år inom industri samt att du har kunskap och erfarenhet om produktion och materialflöde inom stålverk. Även erfarenhet av att arbeta förbättringsorienterat med hjälp av Lean, Six Sigma eller andra verktyg är meriterande. För att lyckas i rollen så bör du vara strukturerad, ansvarstagande och analytisk som person samt att du har en hög genomförandeförmåga. Rollen kräver att du både kan arbeta självständigt men också både överföra och använda din kunskap i alla kontakter. Du måste behärska både svenska och engelska i tal och skrift.

Information och ansökan

Urval sker löpande. Tjänsten är en direktrekrytering och rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting. Du kommer anställas direkt hos Ovako. Om du har några frågor eller funderingar kopplat till tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till rekryteringskonsult Linda Axäng, linda.axang@axoconsulting.se tfn: 079-340 54 42

Alla ansökningar kommer att behandlas konfidentiellt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering. Varmt välkommen med din ansökan senast den 2022-08-21

Eller vet du någon som skulle passa ännu bättre? Tipsa dem gärna om tjänsten.

Om Ovako:

Vi tillverkar rent, starkt och hållbart stål. Vårt stål är hållbart eftersom produktionsprocessen är baserad på skrot och nordisk fossilfri el. Som ett resultat är koldioxidavtrycket för Ovakos stålprodukter hela 80 procent lägre än det globala genomsnittet. Det är även rent och starkt eftersom Ovako minimerar föroreningar i stålet under produktionsprocessen. Det ger stålet högkvalitativa egenskaper som gör det möjligt för kunderna att skapa lättare, starkare och mera slitstarka slutprodukter.

Vårt företag har stort fokus på säkerhet, innovation, hållbarhet och kvalité. Sedan 1600-talet är vi en stolt del av svensk basindustri. Med vår långa erfarenhet, duktiga medarbetare och som en del av japanska Nippon Steel-koncernen, tar vi nu sikte på positionen som världsledare inom specialstål. För att nå vårt mål behöver vi de mest innovativa, ansvarsfulla och kunniga talangerna.

Ovako utvecklar högteknologiska stållösningar till och tillsammans med kunder inom kullager, transport och tillverkningsindustrin. Med vårt stål blir våra kunders slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs - vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter.

Vår produktion är baserad på återvunnet skrot och omfattar stål i form av stänger, rör, ringar och förkomponenter. För mer information besök oss på ovako.com, sanyo-steel.co och nipponsteel.com.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan.
Mer info
Område Smedjebacken
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Materialteknik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AxÖ Consulting AB
Hemsida https://axoconsulting.se/
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (51 dagar kvar)