Svensklärare till Skurups Folkhögskola

Svensklärare till Skurups Folkhögskola

Om tjänsten
Är du redo för ett uppdrag som påverkar andra till utveckling och lärande? Vill du skapa möjligheter för människor att blomstra hos en av Sveriges främsta Folkhögskolor? Då har vi en spännande tjänst att erbjuda som Svensklärare på Skurups Folkhögskola!

I denna tjänst erbjuds du en spännande tjänst som Svensklärare på en arbetsplats som präglas av engagemang, nyfikenhet och utveckling hos både kursdeltagarna, arbetslag och ledning. I rollen som Svensklärare kommer du övergripande tillsammans med dina kollegor ansvara för undervisning, utbildningsinnehåll och pedagogiskt upplägg. Tjänsten som Svensklärare innebär mycket samarbete över gränserna, vilket ställer stora krav på samarbetsförmåga och din förmåga att bidra till en positiv, generös och lärande kultur.

Rollen som Svensklärare ställer krav på din förmåga och flexibilitet att arbeta individanpassat då kursdeltagarna har skiftande behov bland annat vad gäller bakgrundskunskaper och studietakt.

Ett urval av arbetsuppgifter och ansvar i rollen:
  • Du kommer att utbilda inom ramarna för motsvarande grundläggande vuxenutbildning/arbetsmarknadsutbildning. Utbildningens syfte är att ge deltagarna kunskaper inför arbete och/ eller fortsatta studier efter avslutad utbildning.
  • Undervisning sker på plats med kursdeltagarna men även på distans liksom enskild handledning.
  • Du kommer i samarbete med arbetslaget att ha ansvar för att planera, genomföra utbildning samt kvalitetssäkring och uppföljning
  • Tillhörande administration och planeringsarbete inom kurserna samt intygsutförande.
Rollen som Svensklärare ställer krav på en utpräglad pedagogisk förmåga, ett högt engagemang och gedigna språkkunskaper i det svenska språket. I dina arbetsuppgifter ingår det, förutom undervisning, individuell handledning av kursdeltagarna i deras studier. Du använder IT som ett naturligt verktyg i såväl undervisning som i ditt övriga arbete. Du rapporterar direkt till ansvarig Linjeledare. För rätt person finns det goda utvecklingsmöjligheter i tjänsten, exempelvis genom att axla rollen som arbetslagsansvarig.

Folkhögskolans stora frihet att forma verksamheten innebär ett stort ansvarstagande och du måste ha en flexibel inställning till ditt arbete. Ingen dag är den andra lik! Folkhögskolan utgår från kursdeltagarens behov med ledorden 'Fritt' och 'Frivilligt' och samtalet som grund. Demokrati, Bildning och Kultur skall genomsyra undervisning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid (provanställning tillämpas) och ska tillsättas snarast då tjänsten startar i början av augusti månad. Placeringsort: Skurup/Ystad.

Din Profil
Du kommer att trivas hos oss om du värdesätter folkhögskolans stora frihet att forma verksamheten och i en miljö som präglas av engagemang, ihärdighet och flexibilitet.

Du är en driven och tydlig ledare med gedigen och trygg kompetens inom svenska språket. Vi ser gärna att du är legitimerad lärare med aktuell behörighet och erfarenhet av att undervisa i svenska språket på grund, högstadium eller gymnasienivå. För denna tjänst är det starkt meriterande om du har tidigare erfarenhet av undervisning inom vuxenutbildningen.

Vi förväntar oss att du har ett brinnande engagemang för ditt område och har förmåga att göra skillnad tillsammans med och för andra! Du brinner för bildning, utveckling och lärande och stimuleras av en kontaktintensiv roll där kursdeltagaren och undervisningen står i fokus. Det är också av vikt att du är lyhörd, prestigelös, smidig och naturligtvis skall du tycka om att samarbeta i arbetslag med ett flexibelt förhållningssätt.

Vi ser att du har ett starkt förhållningssätt till demokrati och inkludering och en personlighet som bidrar till vår redan trevliga stämning, höga engagemang och passion för folkbildning!

För oss är mångfaldsfrågor en del av vår vardag. Vi strävar aktivt efter en högre representation av medarbetare med internationell bakgrund, språkkompetenser, en jämnare könsfördelning och en åldersstruktur som på bästa sätt representerar våra kursdeltagare.

Ansökan
Välkommen med din ansökan snarast, dock senast 2020-06-07. Du ansöker genom att klicka på "Sök tjänst". Observera att vi inte tar emot ansökningar per e-post. I denna rekrytering samarbetar vi med Roi Rekrytering.

För frågor rörande rekryteringen och rekryteringsprocessen vänligen kontakta ansvariga rekryterare Emilia Westberg på emilia.westberg@roirekrytering.se alternativt 0721-80 12 90 eller Linda Billstrand på linda.billstrand@roirekrytering.se alternativt 0732-00 57 56.

Om oss
Skurups folkhögskola grundades 1888 och var ursprungligen en bygdens skola. Idag bedriver skolan verksamhet på orterna Skurup, Ystad och Malmö och ägs och drivs av en folkhögskoleförening och är politiskt och religiöst obunden. Skolans vision är att erbjuda den bästa och modernaste utbildningen i landet för att möta individens behov av inkludering och utveckling. Den pedagogiska idén bygger på Engagemang, Kreativitet och Gemenskap.

Stommen utgörs av den allmänna linjen som ger gymnasiekompetens och skolan är känd för sina olika kulturutbildningar inom journalistik, musik och film. Utöver detta erbjuder Skurups Folkhögskola relevanta arbetsmarknadsutbildningar i linje med samhällets och näringslivets behov. Att med goda rutiner och flexibilitet snabbt kunna ställa om sitt utbud av utbildningar och genomföra dessa med god kvalitet har sedan starten varit en stark framgångsfaktor för skolan. Läs mer om oss här: www.skurupsfolkhogskola.se.
Mer info
Område Skurup
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)