Hoppa till innehåll
XR Bolagen AB logotyp

Fordonsansvarig

Ansök nu
Har du erfarenhet från åkeribranschen alternativt inom fordonsunderhåll för tunga fordon? Perfekt! Då kan rollen som Fordonsansvarig hos oss på XR Logistiks egna åkeri Olssons passa dig.

Om oss

XR koncernen befinner sig på en spännande tillväxtresa och är med ca 1,5 miljarder i omsättning på årsbasis en av de största aktörerna i Skaraborg. Inom koncernen finns en stor bredd av verksamheter som kompletterar varandra och ger våra kunder ett slagkraftigt erbjudande - oavsett verksamhetsområde.

XR Logistik är den omsättningsmässigt största delen inom XR koncernen. Tillsammans med dotterbolagen Olssons åkeri och XR Solutions har vi med marginal passerat 1 miljard i omsättning och fortsatt tillväxt står högt på agendan för framtiden. Vårt kvalitets- och miljötänkande, vår erfarenhet och kunniga medarbetare ger möjlighet till en ständig utveckling av verksamheten.

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara spindeln i nätet för vår dagliga fordonsplanering och se till att exempelvis service och reparationer optimeras genom daglig kontakt med våra leverantörer.

Arbetet innefattar även coachning för våra chaufförer när det kommer till eco-driving, introduktioner och uppföljning av kör- och vilotider.

Som Fordonsansvarig har du bland annat ansvar för:
  • att tillse att våra fordon är trafiksäkra
  • att utföra enklare underhåll/reparationer
  • leda och styra vårt underhåll i nära samarbete med externa leverantörer
  • planera och utveckla arbetsmetoder för att fordon och reservdelar utnyttjas effektivt
  • hantera aktuella försäkringsärenden
  • ekonomisk uppföljning av fordonsunderhåll
  • uppföljning av bränsleförbrukning
  • uppföljning av kör- och vilotider
Din profil

Du som person trivs med att ta egna initiativ och är proaktiv. Du har en stark drivkraft att få saker gjorda och prestigelöshet är en naturlig del av dig. Förmåga att bygga bra relationer och god kommunikativ förmåga i tal och skrift är en förutsättning då tjänsten innebär många kontaktytor. Som person är det viktigt att du har lätt för att se helheten och agerar utifrån företagets bästa.

Vi erbjuder

XR Logistik har höga ambitioner gällande tillväxt och med tillväxt kommer utvecklingsmöjligheter för rätt person.
Tjänsten är på heltid med start enligt överenskommelse. Placering blir på vårt huvudkontor i Skövde. Vill förbehåller oss möjligheten att tillämpa provanställning.


Ansökningstid


Ansökningstiden går ut 2023-09-30, men vi kan komma att göra löpande urval, så skicka in din ansökan redan idag.
För frågor kring tjänsten som Fordonsansvarig kontaktar du Vd Mathias Olsson på tel: 0500-445144
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
30 sep. 2023 (7 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

XR-koncernen är resultatet av ett antal skaraborgska aktörers vilja att skapa något stort tillsammans. När de lokala lastbilscentralerna krokade arm med varandra 2009 förvandlades 200 enskilda transportföretag till ett enda varumärke - XR. Koncernen höll dock fast vid de korta beslutsvägarna och närheten till kunderna.

Det visade sig vara ett smart drag. XR-koncernen är idag en av Skaraborgs större arbetsgivare och består av tre affärsområden: Logistik, Berg & Maskin samt Miljöhantering.

Fler från samma arbetsgivare