VD till Science Park Skövde, Skövde

VD till Science Park Skövde, Skövde

Är du rätt person att leda Science Park Skövde, som det självklara navet för innovation och entreprenörskap, till nästa steg?
 • Vill du bidra till ökad samhällsnytta genom att utveckla regionen, skapa förutsättningar för företagsetableringar, och utveckling av livskraftiga företag och arbetstillfällen?
 • Vill du verka och navigera i en utvecklingsorienterad och dynamisk miljö där forskning och innovation möter samhälle och näringsliv?
 • Har du erfarenhet av att leda innovationsverksamhet?
 • Är du förtroendeingivande, kommunikativ, resultatinriktad och kan bygga starka och långsiktiga relationer med många olika intressenter?
Rollen
Som VD är du den som tar vid för fortsatt utveckling av Science Park Skövdes roll lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Uppdraget innebär att driva arbetet med övergripande visioner, strategier och mål. Som VD har du möjlighet till stor påverkan inom mandatet från styrelsen. Den interna kulturen kännetecknas av stort engagemang och hög grad av entreprenörskap hos de 23 engagerade medarbetarna med specialistkompetenser inom profilområden som inkubatorsprocesser, innovationsledning och etablering inom Smart Industri och spelutveckling.

Du har ett tydligt, utvecklingsorienterat, värdebaserat och inkluderande ledarskap som skapar tillit bland medarbetare och förtroende i relation till övriga intressenter. Du representerar verksamheten inför näringsliv, akademi och samhälle, deltar i näringspolitiska diskussioner och vid publika event. Du trivs med att planera, skapa och utveckla breda kontaktytor. I din roll ingår en aktiv omvärldsbevakning och att bygga och utveckla nätverk för värdeskapande initiativ och samarbeten. Framtida utvecklingsområden är community-erbjudandet till företag i teknikparken, vidareutveckling av både det interna samarbetet och det regionala samarbetet, utveckling av stödet till innovativa företag inom de ”gröna näringarna” och hälsoområdet.

Din bakgrund och kvalifikationer
Vi söker dig som har:
 • flerårig erfarenhet att i rollen som chef, innefattande personal- och resultatansvar, med gott renommé leda verksamhet
 • erfarenhet av att leda innovationsverksamhet
 • god kommunikativ förmåga på både svenska och engelska
 • god förståelse för såväl näringslivets som akademins förutsättningar, villkor och möjligheter
 • akademisk examen på, som lägst, grundnivå
 • intresse och engagemang för samhällsutveckling
 • ett entreprenöriellt och utvecklingsorienterat arbetssätt
 • god samarbetsförmåga med näringsliv, akademi och omgivande samhälle
 • förmåga att tolka och balansera olika intressenters förväntningar, samt kunna omsätta och tydliggöra dessa för samarbetspartners, medarbetare och uppdragsgivare
Som person är du utåtriktad, lösningsfokuserad och utvecklingsorienterad och kan, genom en god samarbetsförmåga och ett entusiasmerande ledarskap, omsätta strategi, vision och riktning i praktiskt genomförande.

Dina insatser och resultat säkerställer att verksamheten fortsätter att ligga i framkant inom sin nisch i Science Park-miljöer i Sverige såväl som internationellt.

Ansökan
Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev via www.maquire.se senast 29 mars. Vänta inte med att höra av dig, vi följer upp efter hand. Om du har frågor så kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anna Åkesson 0763-38 87 96, anna.akesson@maquire.se eller Åse Torbjär Granath 0763-38 87 97.

Om Science Park Skövde
Science Park Skövde bedriver verksamhet med egen personal framförallt i Skövde men även i Göteborg och ägs till 51 procent av en ägarförening bestående av AB Volvo, ALMI, Volvo Cars, Västra Götalandsregionen, Länsförsäkringar Skaraborg, Jula, Dafgårds, Skaraborgs Kommunalförbund, Elos Medical och IF Metall. Resterande 49 procent ägs av Skövde Stadshus AB. Science Park Skövdes basfinansiärer är Västra Götalandsregionen och Skövde kommun. Bolaget bedriver utvecklingsprojekt i samverkan med andra aktörer och med finansiering från bland andra Västra Götalandsregionen, VINNOVA, Tillväxtverket/EU, Skaraborgs Kommunalförbund, Sparbanksstiftelsen Alfa och Skövde kommun. Läs mer om Science Park Skövde här.
Mer info
Område Skövde
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, VD & Koncernchef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Maquire Sverige AB
Sista ansökningsdag 30 mars 2023 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Science Park Skövde är en mötesplats för människor, företag och verksamheter med fokus på utveckling, innovation och digitalisering. Vår huvudmålgrupp är startups med stor tillväxtpotential och innovativa kunskapsbaserade tillväxtföretag. Den öppna miljön bidrar till att människors kunskap, idéer och kreativitet kommer samhället till nytta, med ett speciellt fokus på att bidra till förnyelse av näringslivet. Science Park Skövde har en nära koppling till Högskolan i Skövde och stark profilering mot IT- och ingenjörsområdet med särskild spets inom mjukvaruutveckling, dataspel, elektromobilitet och industriell digitalisering.

Science Park Skövde spelar en viktig roll i det regionala innovationssystemet, och verkar i en region som genomgår flera stora teknikskiften. Exempel på detta är samverkansplattformarna Sweden Game Arena, en nationellt ledande innovationsaktör inom dataspelsutveckling och ASSAR Industrial Innovation Arena samverkansinitiativ inom profilområdet Smart Industri. Science Park Skövde delar Campusområdet med Högskolan i Skövde och har en aktiv roll i det nationella systemet för Science Parks. Läs mer på https://scienceparkskovde.se