Sektionschef Telesektion

Sektionschef Telesektion

Befattningen erbjuder
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar.
Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
Om enheten
FMTIS (Försvarsmaktens Tele- och Informationssystemsförband) har fem enheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet,
Genomförandeenhet Väst är en av dem. Enheten arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system. Enheten har en Stab och sex Genomförandeavdelningar som utför avhjälpande och förebyggande underhåll inom enhetens område.
Genomförandeavdelning Skövde består av tre sektioner, två Telesektioner och en IT-sektion. I dagsläget har avdelningen cirka 30st anställda. Telesektion 1 består av 15 befattningar.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet som sektionschef innebär att leda sektionens dagliga arbete. Du kommer arbeta med arbetsfördelning av förebyggande och avhjälpande underhåll av Försvarsmaktens kommunikationsutrustning. Området innefattar bland annat radioapparater, krypteringsutrustning, samt teknisk bevakning och garnisonstelefoni.
Du kommer även arbeta med arbetstidsplanering och kompetensutveckling för medarbetare. Som sektionschef har du även arbetsmiljöuppgifter och elsäkerhetsuppgifter.
Telesektionen utför huvuddelen av sitt arbete åt övriga förband inom Skövde garnison och som chef kommer du samarbeta med dessa förbands representanter rörande tekniskt underhåll av deras materiel.

Kvalifikationer
 • Specialistofficer
 • God erfarenhet att arbetsleda personal
 • God erfarenhet av administrativt arbete och förmåga att organisera och strukurera eget arbete.
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift.
 • Körkort B (manuell växellåda)
Meriterande
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens lednings- och sambandssystem.
 • Goda kunskaper i systemet PRIO.
 • Utbildad skjutledare/vapeninstruktör eller annan instruktörskompetens t ex CBRN.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du är kvalitetsmedveten, utvecklingsorienterad och har sinne för ordning och god planering.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är tillsvidareanställd i Försvarsmakten
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Skövde, tjänsteresor och övningar förekommer.
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:
Avdelningschef Erik Kristensson, erik.kristensson@mil.se 0727-132291

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR-generalist Isabelle Eriksson, 08-788 75 00 (växel).

Fackliga företrädare:
SACO Per Lohman
OFR/S Martin Sparr
SEKO Matz Felix
OFR/O Johan Nestvall-Boo
Samtliga nås genom växeln: 019-39 35 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-03-20. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Skövde
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 3 apr 2023 (14 dagar kvar)