Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Militär Besiktningstekniker stridsfordon

Publiceringsdatum
12 januari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Har du några års erfarenhet som fordonmekaniker eller besiktningstekniker med inriktning tunga fordon? Har du ett genuint teknikintresse och dokumenterad fordonskunskap? Då kan detta vara ett spännande jobb för dig!

Om enheten
Trafikvärdighet (TrfV) är en avdelning i Markverkstadsenheten (MvE), som är en enhet inom Försvarsmaktens Tekniska Skola (FMTS).
TrfV utför trafikvärdighets- och funktionskontroller med statusbedömning på Försvarsmaktens markgående fordon, flygbasmateriel och levererar tekniskt systemstöd.

Besiktningsenheten har ca 90 medarbetare och bedriver verksamhet i hela landet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet består huvudsakligen av att utföra trafikvärdighetskontroller och funktionskontroll med statusbedömning på Försvarsmaktens stridsfordonssystem såsom stridsfordon 90 och stridsvagn 122, för att därmed bidra till att säkerställa hög kvalitet, funktionalitet och en god arbetsmiljö.

Arbetet sker på våra fasta kontrollstationer men även på andra orter och platser såväl nationellt som internationellt där Försvarsmakten bedriver sin verksamhet.
Resor är frekvent förekommande.

Kvalifikationer
 • Lägst fullföljd Två- eller treårig fordonsteknisk utbildning med inriktning fordonsmekaniker. Annan teknisk utbildning eller kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • Några års arbetslivserfarenhet företrädesvis som besiktningstekniker eller fordonsmekaniker, företrädesvis mot tyngre fordon
 • Kunskaper i MS-Officepaketet företrädesvis Excel och Word
 • Lägst körkortsbehörighet B
 • Uttrycker dig obehindrat på svenska i såväl tal som skrift
 • Svenskt medborgarskap
Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker dig som driven, noggrann, strukturerad, ansvarstagande och kvalitetsmedveten. Du har ett högt engagemang, självständig och har initiativförmåga. Du är serviceinriktad, lösningsorienterad och prestigelös med god social förmåga.
Att samarbeta är naturligt för dig.
Du är nyfiken och flexibel till ditt sätt och klarar av att jobba i en föränderlig miljö.
Då arbetsflödet varierar så är det viktigt att du kan hantera flera olika projekt samtidigt.

Meriterande
 • Försvarsmaktens mekanikerutbildning, gärna inriktning stridsfordon
 • Genomgått civil grundutbildning för Besiktningstekniker med lägst tilläggsutbildning tunga fordon.
 • Högre körkortsbehörighet än B
 • Kunskap och erfarenhet av arbete med statusbedömning på fordon
 • Kunskap och erfarenhet av arbete i stödsystem som t.ex. SAP
 • Genomförd värnpliktsutbildning
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Arbetet medför krav på resor i tjänsten, såväl inrikes som utrikes.

Tjänsten är en civil befattning. Anställningen är en heltids tillsvidareanställning som inleds med 6-månaders provanställning.
I anställningen ingår internationell arbetsskyldighet

Arbetsort: Skövde

Som anställd i Försvarsmakten erbjuds du möjligheten till tre timmar fysisk träning i veckan på arbetstid, träningskläder, ersättning av kostnad för läkarbesök och läkemedel, upp till sju veckor semester per år och generösa arbetstidsavtal.

Upplysningar om befattningen
Vid frågor kring tjänsten ber vi dig kontakta sektionschef Sven-Henrik Sandberg, 0709-831767

Fackliga företrädare
SACO: Nermina Dzanic
OFR-S: Roland Kramer
SEKO: Svante Henningsson
OFR-O: Anders Norén

Samtliga nås via telefonnr: 035-266 20 00

Välkommen med din ansökan senast 2024-02-28
Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmaktens tekniska skola, FMTS, med huvudort i Halmstad är ett logistikförband där tekniken står i centrum. Förbandets verksamhet vilar på fyra ben - utveckling, utbildning, verkstads- och krigsförbandsproduktion. För att Försvarsmaktens förband ska kunna verka behöver de fungerande materiel och för det har FMTS en viktig roll.

FMTS har ett funktionsansvar för den tekniska tjänsten inom Försvarsmakten, vilket bland annat innebär att följa teknikutvecklingen för att kunna förutse kommande behov men även föreslå förändringar och förbättringar.

Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, och civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik.

FMTS har verksamhet över hela Sverige, från Revingehed i söder till Boden i norr. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått såväl på hemmaplan som runt om i världen.
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och en god balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands men innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Liknande Jobb

Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
28 februari 2024 (4 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren