Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Markstridsskolan söker samordnare för arméns befattningstypkatalog

Ansök nu
Markstridsskolans (MSS) roll är att tillsammans med övriga delar av armén skapa förutsättningar för att markstridsförbanden skall kunna lösa sina tilldelade uppgifter på bästa sätt nationellt såväl som internationellt. MSS löser även uppgifter för hela Försvarsmakten såsom utveckling och anskaffning av soldatburen utrustning, eldhandvapen och understödsvapen. Inom ramen för detta utbildar Markstridsskolan Försvarsmaktens blivande chefer med hjälp av avancerade utbildningsanläggningar och med en gedigen kunskap.

Bakgrund:

MSS har en ledig befattning som planeringsofficer med inriktning mot att utveckla och förvalta arméns befattningstypkatalog (BTK). Vår tidigare medarbetare har gått i pension. Befattningen är "topnod" och samordnar alla befattningar i Armén. Befattningen är placerad vid MSS. Arbetet sker i nära samarbete med både armé-och försvarsstaben.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Samordna Arméns befattningstypkatalog
 • Stödja typförbandsutvecklingen i Armén
 • Stödja HKV med utveckling av BTK
Kvalifikationer:
 • Officer nivå OF 2-3/OR 7-8
 • Körkort lägst klass B
Meriterande:
 • Kunskap om GRO/KRO (genomförd KFÖ)
 • Kunskap om Försvarsmaktens personalförsörjningssystem
 • Erfarenhet av arbete med typförband
 • Erfarenhet av arbete med BTK
 • Erfarenhet av rekrytering
 • Erfarenhet av samarbete med plikt och prövningsverket (PPV)
 • Erfarenhet av system IOR
 • Erfarenhet av vpl.-administration
 • Erfarenheter av FM stödsystem PRIO
 • God administrativ förmåga och kunskaper inom delar av officepaketet.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.
Personliga egenskaper:

Arbetet kräver att du har hög integritet och är initiativtagande med gott omdöme. Du är noggrann och prestigelös, vilket innebär att du är en god lagspelare. Du har förmåga att uttrycka dina åsikter i tal och skrift, är tydlig och kommunikativ. Flexibilitet och anpassningsförmåga är eftersträvsvärda egenskaper. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

Anställningen:

Tjänstgöringsform:Tillsvidareanställning
Tjänstgöringsgrad: Heltid
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetsort: Skövde eller Kvarn enligt överenskommelse
Tjänsteresor: Förekommer i tjänstgöringen

Upplysning om tjänsten kan lämnas av
Övlt Fredrik Ödeen, 073-021 96 76

Information om rekryteringsprocessen
HR-Generalist Victoria Jungert, victoria.jungert@mil.se, tfn 070-265 54 69

Fackliga representanter
Officersförbundet, Birger Andersson, 073-361 33 95
Försvarsförbundet, Helena Astanius, tfn 0500-465000
SEKO, Sara Agardtsson, tfn 0500-465000

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-11. Din ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev där du förklarar varför just du är lämplig för tjänsten. Intervjuer sker löpande.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Markstridsskolan är en armégemensam skola för utveckling, utbildning och träning av arméns krigsförband. Markstridsskolan utbildar officerare och specialistofficerare, planerar och genomför övningar och tränar krigsförbanden i avancerade stridsträningsanläggningar.
I nära samarbete med arméstaben och övriga förband utvecklar Markstridsskolan typförband, förmågor, metoder och materiel. Inom ramen för hela Försvarsmaktens tillväxt spelar Markstridsskolan en viktig roll i den pågående moderniseringen av armén.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.
Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass.
Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Varje tjänst som är tillsvidare inleds med 6 månaders provanställning, så till vida du inte redan är anställd i Försvarsmakten.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
11 juni 2023 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare