Inköpssamordnare

Inköpssamordnare

Försvarsmakten - VI försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer! Vill du bli en del av Försvarsmakten "så att livet kan fortsätta som vanligt"?

Om tjänsten

Är du intresserad av att arbeta i en stor, välutvecklad inköpsorganisation? Vara med och göra Försvarsmakten till Sveriges bästa arbetsgivare samt bidra till ett starkare försvar? Då kan du vara den vi söker!

Befattningen erbjuder

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter och utveckla dig inom området inköp med fokus på affärsmässighet. Våra medarbetare är viktiga för oss och du kommer att tillhöra ett väl sammansvetsat team som arbetar prestigelöst och hjälps åt för att skapa så goda affärer som möjligt. Förutom spännande arbetsuppgifter har vi andra fina förmåner inom Försvarsmakten, exempelvis träning under arbetstid tre timmar i veckan. Vi arbetar hårt för att nå våra mål samtidigt som vi högt värdesätter och arbetar för god och hälsosam balans mellan arbete och fritid.

Kort om förbandet, enheten och avdelningen

FMLOG stödjer övriga förband i Försvarsmakten i att utföra sina uppgifter i alla konfliktnivåer. Vi bidrar till en ökad uthållighet genom planera, anskaffa, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter, transporter och servicetjänster. Förbandet består av sju stycken enheter varav Inköpsenheten är en av dem.

Inköpsenheten består av ca 130 medarbetare, är Försvarsmaktens specialister inom inköp och har till uppgift att sammanhålla och genomföra Försvarsmaktens inköp i alla konfliktnivåer. Anskaffning av varor och tjänster från extern leverantör upphandlas, samordnas och beställs av Inköpsenheten för att Försvarsmakten ska kunna bedriva verksamhet effektivt såväl strategiskt som operativt. Avdelningen Arbetsplatsservice är en av enhetens sju avdelningar med 18 medarbetare och har verksamhet i Boden och Skövde.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Inköpssamordnare kommer du arbeta med inköpsstyrning och inköpssamordning samt uppföljning och förbättringsåtgärder kopplat till mål- och nyckeltal inom tilldelade kategorier. I rollen följer du upp, utbildar och stöder en eller flera grupper av avropare och är även kontaktperson mot vissa utpekade förband. Arbetet bedrivs genom hela inköpsprocessen från strategiskt till operativt inköp där du svarar för att rutiner och riktlinjer följs. En del av din vardag är att ha en kontinuerlig dialog med våra interna kunder inom Försvarsmakten avseende avtal, inköp och styrningar. Du kommer även att ha kontakt med våra leverantörer och arbeta tillsammans med dem i uppföljning och utveckling av våra avtal.

Krav
Kvalifikationer
  • Relevant högskoleutbildning, yrkesutbildning med kommersiell inriktning kombinerat med arbetslivserfarenhet, alternativt erfarenheter som arbetsgivaren bedömer som likvärdiga
  • Aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av avtalsuppföljning och leverantörsutveckling
  • Goda kunskaper i MS Office (Powerpoint, Excel, Word)
  • God förmåga att uttala dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska
Personliga egenskaper

Du är en drivande person med gott omdöme och god samarbetsförmåga som tycker om att arbeta i team. Du har god analytisk förmåga likväl som god förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Det krävs att du är resultatinriktad, uthållig och klarar av att arbeta med flera komplexa uppgifter samtidigt under tidspress samt att du tar ansvar för en större helhet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande

Det är meriterande om du har någon eller några av dessa erfarenheter:
  • Kunskaper inom LOU och/eller LUFS
  • Erfarenhet av inköps och/eller upphandling
  • Erfarenhet av affärssystem SAP
  • Kategoristyrt inköp
  • Erfarenheter från arbete inom industri och/eller varor och tjänster för industrin
Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Skövde

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Urban Bengtsson, Avdelningschef Arbetsplatsservice, telefon 070-284 7700.

Pernilla Berger, Kategoriledare, telefon 070-982 51 60.

Fackliga representanter
SEKO Jörgen Steen

Försvarsförbundet OFR/S Håkan Antonsson

OFR/O Stefan Joon

Samtliga nås via växeln: 08-788 75 00

För frågor till SACO hänvisas till SACO-S-FM@mil.se

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-24! Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Skövde
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)