Hoppa till innehåll

Informationsledare till 1.Divisionsstaben

1.Divisionsstaben är ett krigsförband tillhörande MSS som är lokaliserat till Skövde. Staben består av både kontinuerligt och tidvis tjänstgörande officerare och soldater. Divisionsstabens främsta uppgifter är att utveckla krigsförbandet 1.Divisionsstaben, utöva divisionsledning och leda divisionens ingående förband inom Armén samt genomföra försvarsplanering.

Om Divisionskaderstaben
1.Divisionskaderstaben består av totalt ca 10 befattningar av kontinuerligt tjänstgörande personal med placering på MSS i Skövde. Staben kommer att jobba heltid med uppgiften att implementera och utveckla divisionsstab och division inom armén.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som informationsledare ansvarar du för att ta fram metoder och ge ut styrningar och direktiv för informationshantering inom staben. Du leder också tjänstegrenen informationstjänst och utarbetar gemensamma riktlinjer och styrningar för 1.Divisionens underställda förband. Du har även förmåga att kunna verka som stabsofficer och stödja divisionens planerings- och genomförandeprocesser vid behov.

Kvalifikationer
  • Yrkesofficer OR7-OR8
  • Erfarenhet av informationsledning inom bataljon, brigad eller högre
  • Körkort lägst klass B
  • Mycket god datorvana och erfarenhet av arbete med informationsflöden i olika ledningssystem
  • Uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska
Meriterande
  • Erfarenhet som signalskyddschef, IT-säkerhetschef eller ledningssystemchef på bataljonsstab, brigadstab, militärregionsstab motsv.
  • Stabstjänstinstruktör LSS Mark eller motsvarande
Personliga egenskaper
Du har lätt för att ta initiativ och ansvar i varje given situation. Du har en god förmåga till nätverkande och ser nyttan med detsamma. Du skapar ett användbart nätverk med kontakter och relationer och använder detta för att uppnå mål. Din samarbetsförmåga är mycket god, så till vida du har en hög grad av integritet och ödmjukhet inför andras erfarenheter och åsikter. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Arbetsort: Skövde (Resor nationellt och internationellt förekommer)
Tillträdesdatum: 2024-04-01

För upplysningar om befattningen kontakta:
Tommy Sjödén, tommy.sjoden@mil.se, 0500-46 50 00

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR-chef Patrik Ståhl, patrik.stahl@mil.se, 070 281 70 11

Fackliga företrädare nås via växel 0500-46 50 00
OFR/O Birger Andersson
Försvarsförbundet Britt Dahlman
SEKO Stefan Persson

Välkommen med din ansökan senast 2023-11-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Markstridsskolan är en armégemensam skola för utveckling, utbildning och träning av arméns krigsförband. Markstridsskolan utbildar officerare och specialistofficerare, planerar och genomför övningar och tränar krigsförbanden i avancerade stridsträningsanläggningar.
I nära samarbete med arméstaben och övriga förband utvecklar Markstridsskolan typförband, förmågor, metoder och materiel. Inom ramen för hela Försvarsmaktens tillväxt spelar Markstridsskolan en viktig roll i den pågående moderniseringen av armén.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.
Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass.
Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Varje tjänst som är tillsvidare inleds med 6 månaders provanställning, så till vida du inte redan är anställd i Försvarsmakten.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
30 nov. 2023 (2 dagar kvar)
Område
Typ av anställning
http://www.forsvarsmakten.se/sv/

Fler jobb från samma arbetsgivare

Göteborgs stad
Säkerhet & Skydd
Företagslogga
Karlskrona
Administration
Företagslogga

Liknande Jobb

Skövde
Offentlig Förvaltning
Företagslogga
Skövde
Offentlig Förvaltning
Företagslogga
Skövde
Offentlig Förvaltning
Företagslogga