Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

HR-Generalist till Markstridsskolan

Ansök nu
Försvarsmakten befinner sig i en expansionsfas och på en omfattande tillväxtresa. Här ges du möjlighet att arbeta i ett engagerat och sammansvetsat team där du får möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till organisationens utvecklingsresa. Låter detta som någonting för dig?
Läs vidare!

Markstridsskolans (MSS) uppgift är att utveckla, utbilda och träna individer och insatsförband i väpnad markstrid för nationella och internationella uppgifter. För att skapa bästa möjliga förutsättningar för MSS verksamhet består Markstridsskolans stab av bland annat en HR-avdelning. Dess uppgift är främst att ge stöd till chefer och medarbetare vid rekrytering, organisationsförändringar, lönebildning och personalplanering.
MSS är geografiskt placerad till två platser, där en del är i Skövde och den andra delen är i Kvarn, Borensberg.
Personalstyrkan på MSS uppgår till cirka 200 medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Då vår ena HR-kollega har valt att gå vidare inom Försvarsmakten söker vi nu dig som vill ingå i ett HR-team om fyra personer, fördelat på en HR-chef, en arbetsmiljöhandläggare och två HR-generalister.

Som HR-generalist vid MSS har du daglig och nära kontakt med kollegor och chefer ur staben, såväl som övriga enheter. Som HR-generalist arbetar du brett inom personalområdet och kommer självständigt att driva projekt samt utbilda chefer och medarbetare inom ramen för dina HR-områden. Arbetsuppgifterna har hög variation med allt från konsultativt stöd till traditionella administrativa uppgifter. Du ansvarar för samordningen gällande lokala omställningar, karriärcoachning, organisationsbeställningar, personalförsörjning, rekrytering m.m. Arbetet kräver periodvis mycket resor för att kunna genomföra konsultativt stöd till cheferna i Skövde respektive Kvarn.
Du stödjer även chefer med beslutsunderlag och administrativ vägledning i våra stödsystem.

Vidare är du ett rådgivande stöd till chefer vad gäller omhändertagande av personal i alla dess former. Som arbetsverktyg har vi etablerade stödsystem anpassade för Försvarsmaktens verksamhet, som vi arbetar med dagligen. I Skövde sitter vi i trevliga och centralt placerade lokaler inom Skövde Garnison med gångavstånd till både tågstation och City.

Kvalifikationer
  • Godkänd eftergymnasial examen inom HR eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Minst 3 års arbetslivserfarenhet inom HR-området
  • Goda kunskaper avseende Officeprogrammen
  • Lägst körkort klass B
Meriterande
  • Tidigare erfarenhet av arbete i statlig verksamhet
  • God kännedom om Försvarsmakten och dess organisation
  • Tidigare erfarenhet som chef med personalansvar
  • Genomförd värnplikt eller militär grundutbildning
Personliga egenskaper
Vi söker dig som inger förtroende och är intresserad av att arbeta integrerat tillsammans med andra.
Du bygger relationer och delar med dig av kunskaper, erfarenheter och information. Som person har du en drivkraft och trivs med att arbeta självständigt och ta eget ansvar för uppdraget.

Vi söker dig som är flexibel och har en god analytisk förmåga och har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Tjänsten ställer krav på hög integritet och god serviceförmåga. Du är trygg i din roll som HR-representant och ha lätt för att hantera olika personligheter. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Anställningen
Tjänsten är en civil befattning på heltid
Tjänsten är en tillsvidaretjänst med provanställning om 6 månader
Arbetstid: Dagtid, men arbete på kvällar och helger förekommer
Tillträde: 2023-12-01 eller enligt överenskommelse
Arbetsort: Skövde. Resor i tjänsten är vanligt förekommande

Kontakt vid frågor gällande tjänsten
Patrik Ståhl, HR-Chef. patrik.stahl@mil.se, tfn 070-281 70 11
Victoria Jungert, HR-Generalist victoria.jungert@mil.se tfn 070-265 54 69

Kontakt vid frågor om rekryteringsprocessen
Johanna Pettersson, Arbetsmiljöhandläggare johanna.pettersson@mil.se tfn 070-847 77 62

Fackliga representanter
Officersförbundet, Birger Andersson, tfn 0500-465 000
Försvarsförbundet, Britt Dahlman, tfn 0500-465000
SEKO, Stefan Persson, tfn 0500-465000

Välkommen med din ansökan, som ska innehålla CV och personligt brev. Sista ansökningsdag är 2023-10-01.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Markstridsskolan är en armégemensam skola för utveckling, utbildning och träning av arméns krigsförband. Markstridsskolan utbildar officerare och specialistofficerare, planerar och genomför övningar och tränar krigsförbanden i avancerade stridsträningsanläggningar.
I nära samarbete med arméstaben och övriga förband utvecklar Markstridsskolan typförband, förmågor, metoder och materiel. Inom ramen för hela Försvarsmaktens tillväxt spelar Markstridsskolan en viktig roll i den pågående moderniseringen av armén.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.
Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass.
Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Varje tjänst som är tillsvidare inleds med 6 månaders provanställning, så till vida du inte redan är anställd i Försvarsmakten.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
01 okt. 2023 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare