Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Chef till Markverkstad Skövde för Motorprovning, renovering, fält och sömnad

Ansök nu
Är du en driven ledare? Har du erfarenhet av arbete som första linjens chef i en producerande verksamhet?

Då kan du vara den ledare vi söker till vår avdelning för Motorprovning, renovering, fält och sömnad!

Vad kan vi erbjuda?

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter i en verksamhet under förändring som bidrar till att göra Sverige och världen lite säkrare! Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både möjlighet att ta eget ansvar och goda möjligheter till kompetensutveckling.

Vi ger dig möjlighet att träna på arbetstid, generösa avtal gällande arbetstid och föräldralön samt upp till sju veckor semester per år.

Markverkstad Skövde är en avdelning inom förbandet FMTS och vi har cirka 175 medarbetare.

Vi utför främst underhåll på Försvarsmaktens markmateriel men även till flyget och flottan, samt bidrar med tekniskt systemstöd. Detta innebär underhåll i form av tillsyn, renovering reparation, tillverkning, demontering, modifiering samt reparationstekniska analyser.

För mer information om vad Markverkstaden gör kolla in denna länk: Film Markverkstaden

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som första linjens chef för Prov/renovering ska du leda en grupp på 25 medarbetare som arbetar med renovering/översyn samt provning av transmissioner, dieselpumpar, hydraul aggregat mm till Stridsvagn och Stridsfordon. I detaljen ingår även en avdelning med fält och sömnad som arbetar med reparation/tillverkning och underhåll av tält- och fältmateriel.

Du kommer vara en del av markverkstad Skövdes ledningsgrupp och ha nära samarbete med övriga chefer, produktionsledning samt ledningsstöd.

Rollen innebär personalansvar och din huvuduppgift är att leda och fördela arbetet inom gruppen med stöd av två lagsamordnare.

Du ansvarar bland annat för:
 • Att produktionsmål uppfylls
 • Att medarbetarna utvecklas mot gemensamt uppsatta mål
 • Kvalité
 • Ekonomi
 • Arbetsmiljö och säkerhet
 • Rekrytering, rehabilitering och kompetensutveckling
KRAV
Kvalifikationer
 • Gymnasie- eller högskoleutbildning inom verkstadsteknik, alternativt arbetslivserfarenhet som bedöms som likvärdig
 • Aktuell och relevant erfarenhet av befattning som första linjens ledare med personalansvar, gärna från en producerande verksamhet
 • Erfarenhet av att arbeta med förändringsarbete, coachande ledarskap och feedback-kultur
 • B-körkort
Personliga egenskaper

Du är öppen, prestigelös, har coachande ledarstil och jobbar kontinuerligt mot att förbättra verksamheten. Självklart bidrar du till ett positivt arbetsklimat samt tar plats och ansvar för helheten i ledningsgruppen. Du har en god kommunikativ förmåga och det är viktigt för dig att skapa och ge förutsättningar för ett bra teamarbete. Vi står under stor tillväxt så förändringsarbete kommer vara en stor del av din vardag. Du behöver vara tydlig med förväntningar och mål samt duktig på att skapa engagemang och drivkraft hos medarbetarna vid förändrings- och målstyrningsarbete.

Vi arbetar för en jämnare könsfördelning och ser gärna kvinnliga sökande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Grundläggande kunskaper i svensk arbetsrätt med tillhörande arbetsmiljölagstiftning
 • Ledarskapsutbildning med inriktning coachande ledarskap
Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning
Sysselsättningsgrad: heltid, dagtid
Arbetsort: Skövde
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Arbete medför även krav på resor och tjänstgöring, såväl inrikes som utrikes.

Tjänsten är en civil befattning.

Upplysningar om befattningen

Avdelningschef Leif Rehnberg 0723 - 84 48 54

Information om rekryteringsprocessen

HR Johanna Jansson 073-334 24 00

Fackliga företrädare

SACO: Håkan Eliasson

OFR-S: Tony Svensson

SEKO: Jörgen Jansson, Irene Ström

OFR-O: Anders Norén

Samtliga kontaktas via tfn 035-266 20 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-10-02. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmaktens tekniska skola, FMTS, med huvudort i Halmstad är ett logistikförband där tekniken står i centrum. Förbandets verksamhet vilar på fyra ben - utveckling, utbildning, verkstads- och krigsförbandsproduktion. För att Försvarsmaktens förband ska kunna verka behöver de fungerande materiel och för det har FMTS en viktig roll.

FMTS har ett funktionsansvar för den tekniska tjänsten inom Försvarsmakten, vilket bland annat innebär att följa teknikutvecklingen för att kunna förutse kommande behov men även föreslå förändringar och förbättringar.

Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, och civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik.

FMTS har verksamhet över hela Sverige, från Revingehed i söder till Boden i norr. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått såväl på hemmaplan som runt om i världen.
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och en god balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands men innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
21 okt. 2023 (24 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare