Arméstaben söker Handläggare Teknisk Tjänst

Arméstaben söker Handläggare Teknisk Tjänst

Vill du också arbeta i en miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vill du påverka och bidra till Sveriges säkerhet och att vi kan fortsätta leva i ett demokratiskt land? I Försvarsmakten gör alla våra medarbetare skillnad för Sverige varje dag. Just nu befinner vi oss på en omfattande tillväxtresa och söker en handläggare till Arméstaben med placering i Skövde. Här ges du möjlighet att arbeta i ett engagerat och sammansvetsat team där du får möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till organisationens utvecklingsresa. Låter detta som någonting för dig? Läs vidare!

Om enheten

Arméstaben är en egen organisationsenhet inom Försvarsmakten där Teknik- och Vidmakthållandekontor Mark (TVK Mark) ingår som en sektion i Stödavdelningen. TVK Mark ansvarar för materielunderhåll, materielnyttjande och materielunderhållsekonomi inom armén samt att säkerställa att materielen vidmakthålls i enlighet med systemmålsättningar.

TVK Mark består av 7st systemdetaljer med ansvarsområden för Luftvärn, Soldatburna vapen, Fältarbetsmateriel, Indirekt eld, CBRN, Hjulfordon och Stridsfordon, samt 3 detaljer som arbetar mer övergripande inom TVK-organisationen. En av dessa detaljer är staben som utgör ett chefsstöd samt ansvarar för övergripande uppgifter inom TVK Mark.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Arbetet består huvudsakligen av uppgifter inom vidmakthållande och teknisk tjänst av arméns materielsystem. Uppgifterna har stor spännvidd från analyserande och uppföljande till administrativ karaktär. Exempel på arbetsuppgifter;
 • Utgöra Arméns samordnare för materieldokumentation
 • Ansvara för handläggning av Arméns delar i försvarsmaktens styrdokument "Anvisning Logistik"
 • Stödja med processutveckling inom materieldokumentation i FM
 • Stödja med lottning av inkomna ärenden på TVK Mark
 • Stödja med handläggning av tekniska ordrar i Armén
 • Stödja med handläggning av avgångar, kassationer och materielavveckling i Armén
 • Ansvara för byggnaderna i Klagstorp och utgöra dialogpart mot Fortifikationsverket och Skövde garnison
 • Utgöra ett administrativt stöd för detaljchef och chefen TVK Mark
Som medarbetare i Arméstaben förväntas du kunna agera som stabsmedlem vilket innebär att arbetsuppgifter utanför dessa områden kan förekomma. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och som medarbetare är du viktig för oss. Du får stor egen frihet med eget ansvar att driva ärenden mot fastställda mål. Dessutom finns det alltid möjligheter för dig att utvecklas.

Organisationen är under tillväxt, vilket innebär att utveckling av arbetssätt, modeller och metoder, tillsammans med såväl interna som externa aktörer måste ske.

Krav

Kvalifikationer
 • Relevant eftergymnasial utbildning eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Relevant arbetslivserfarenhet av arbete i vilket analys, uppföljning och administration ingår
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • God kunskap i Officepaketet
 • B-körkort
Personliga egenskaper

För att både trivas och lyckas i rollen vill vi att du är duktig på att se helheter och att samspela med andra specialister för att bygga nödvändiga bryggor mellan olika områden i verksamheten. Vidare är du både "serviceminded" och har en god förmåga att kommunicera. Du behöver också vara analytisk, planerande, strukturerad, kreativ och duktig på problemlösning. Vi ser gärna att du är nyfiken och trivs med att lära dig nya saker. Tempot är tidvis högt och kräver en god förmåga att kunna prioritera. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Meriterande
 • Erfarenhet av arbete med materieldokumentation eller publikationer i Försvarsmakten
 • Relevant arbetslivserfarenhet från TVK, Logistikenhet eller Regementsstab
 • Erfarenhet från Försvarsmakten med teknisk eller logistisk inriktning
 • Erfarenhet av system PRIO
Övrigt

Anställningsform: tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning för dig som idag inte är anställd i Försvarsmakten

Sysselsättningsgrad: heltid

Arbetsort: Skövde

Tillträdesdatum: enligt överenskommelse

För upplysningar om tjänsten kontakta:

Major Daniel Liivrand, Chef TVK Stab, nås via Försvarsmakten vxl 0505-45 10 00.

Fackliga företrädare:

SACO - Jan B Johansson

SEKO - Christian Hedberg

OFR/O - Thomas Lahti

OFR/S - Clarence Arnstedt

Samtliga nås via Försvarsmakten vxl: 0505-45 10 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 2023-04-05. Din ansökan skall innehålla CV samt personligt brev.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Jobba civilt i Försvarsmakten - Försvarsmakten (forsvarsmakten.se)
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Skövde
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 5 apr 2023 (13 dagar kvar)