Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Administratör Teknisk Avdelning P 4

Ansök nu
Befattningen erbjuder
Vi söker dig som vill arbeta med administrativa uppgifter hos oss vid Teknisk avdelning vid Skövde garnison. Har du lätt för att arbeta tillsammans med andra i grupp, såväl som att arbeta självständigt med givna uppgifter? Tycker du om att arbeta med administrativa uppgifter och är noggrann i det arbete som utförs? Är du intresserad av att lära dig nya saker och har lätt för att lära dig? Har du också lätt för att kommunicera med arbetskollegor i organisationen? I så fall skulle du passa som administratör på Teknisk avdelning (TekA).

Som administratör vid TekA arbetar du som en del i och stöd till avdelningsledningen. Ledningen består (förutom administratör) av tre tekniska officerare: Avdelningschef, ställföreträdande avdelningschef samt Förvaltare teknisk tjänst.

Civilanställd i Försvarsmakten

Om enheten
Logistikenheten (LogE) ger stöd till samtliga förband i Skövde garnison. LogE ansvarar på garnisonschefens uppdrag för förrådshållning av krigsförbanden i garnisonen. Uppdraget omfattar bl a materieluppfyllnad, mobilisering och krigsplacering, tekniska tillsyner och åtgärder. Teknisk avdelning (TekA) är en del av Logistikenheten med uppgift att samordna tekniskt systemstöd och materielunderhåll gentemot samtliga förband i Skövde garnison.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Ärendeuppföljning, samt administration av order (uppdatering av avdelningens ärendeliggare).
 • Administration av skrivelser, rapporter och orderverk.
 • Handläggning av TekA:s funktionsmail
 • Understödjer avdelningschef och sektionschefer med ekonomiskt arbete (budgetering, uppföljning, prognosarbete, inköp, beställningar mm).
 • Administrerar TekA samarbetsyta, samt samarbetsyta Teknisk Tjänst i Skövde garnison på Emilia (FM intranät)
I övrigt går arbetet i stor omfattning ut på att stödja avdelningens chefer och till del medarbetare med diverse administrativa och praktiska göromål.

Krav
Kvalifikationer
 • Lägst tre-årig gymnasieutbildning med godkända betyg
 • Goda kunskaper i att uttrycka sig i tal och skrift
 • Aktuell, relevant och dokumenterad kunskap och erfarenhet av datorstött arbete, framförallt i Officepaketet
 • Körkort lägst klass B
 • God fysisk hälsa - arbetsplatsen tränar enligt FMFysS och har fastställda fyskrav
Personliga egenskaper
 • Befattningen ställer höga krav på samarbetsförmåga, gott omdöme och förmåga att prioritera för att kunna leverera underlag med kvalitet inom givna tidsramar.
 • Du är positiv och serviceinriktad, prestigelös och lösningsorienterad, samt van att arbeta självständigt. Tjänsten ställer krav på tidvis hög stresstålighet.
 • Du har en problemlösande inställning till verksamheten och tvekar inte att lära dig nya saker.
 • Du duktig på att prioritera, planera och organisera ditt arbete.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och dina personliga egenskaper. Vid behov kompletteringsutbildas du efter anställning.

Meriterande
 • Grundläggande ekonomisk utbildning
 • Administrativ utbildning och erfarenhet.
 • Erfarenheter från att ha arbetat i ett SAP-system och/eller kunskaper i försvarsmaktens stödsystem PRIO.
 • Kompetens i Sharepoint
 • Genomförd värnplikt eller motsvarande grundläggande militär utbildning med godkänt resultat
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltid. Arbetstiden är normalt kl. 07.30 - 16.30 men obekväma arbetstider förekommer.
Arbetsort: Skövde. Resor i tjänsten förekommer för såväl arbete som egen utbildning.
Tillträdesdatum: Tillträde enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning tillämpas, ange gärna löneanspråk i din ansökan.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Chef Teknisk avdelning, Mj Mats Dahlstedt som nås på tfnnr 0500- 46 50 00 (vxl).

Fackliga företrädare:
Försvarsförbundet Helena Astanius, Officersförbundet Peter Westman och SEKO Crister Florin. Samtliga nås på tfnnr 0500-46 50 00 (vxl).

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-06-02. Din ansökan bör innehålla CV samt personligt brev med referenser där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4 har verksamhet från Älvdalen i norr till Remmene i söder. Ledningen sitter i Skövde där huvuddelen av värnpliktsutbildningen sker. Regementets uppgift är att rekrytera och utbilda värnpliktiga och personal till två pansarbataljoner, ett tungtransportkompani och ett brigadspaningskompani. P 4 ansvarar också för en brigadstab som vid kris och krig ska leda stora delar av arméns förband.

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/p4

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, på hemmaplan såväl som runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
02 juni 2023 (-1 dagar kvar)
Ansök nu

Fler från samma arbetsgivare