Operatör/Drifttekniker

Operatör/Drifttekniker

XR Miljöhantering bedriver idag mycket framgångsrikt en omfattande verksamhet inom återvinning, insamling och transporter av nästan alla typer av restprodukter och avfall. Vi har egna anläggningar för sortering och bearbetning av avfall. Vi söker nu en till vår Miljöstation i Skövde.

Om rollen

Tjänsten är organisationsmässigt placerad under verksamhetsgrenen Industri och placering är på Miljöstationen, vid Risängens avfallsanläggning i Skövde. XR Miljöhantering innehar tillstånd och driver sedan 1983 anläggningen där farligt avfall från industrier, kommuner och hushåll omhändertas och behandlas.

Som operatör/drifttekniker kommer du bli en del av ett härligt motiverat team och arbeta med processen för rening av processvatten. I arbetsuppgifterna ingår bland annat:
 • Arbete med drift, utveckling och optimering av processvatten och vattenrening, vilket inkluderar;
 • Filterbyten
 • RO, UF och indunstar-anläggningar
 • Regelbundna provtagningar av vattenkvalitet
  • Felavhjälpande underhåll (felsökning och avhjälpande) med inriktning enligt ovanstående.
  • Forma och följa planerat underhåll av utrustning.
  • Löpande arbetar med förbättringar och viss dokumentation.
  • Att vara en aktiv initiativtagare i det dagliga arbetet med att förbättra och utveckla vår leverans, både internt och mot kund.
  • Arbetet utförs så väl på egen hand som tillsammans med övriga kollegor i gruppen och tjänsten kan även innebära beredskapstjänstgöring.
  • Vara engagerad i resan att modernisera anläggningen.
  Om du drivs av att förbättra, utveckla och se möjligheter så tror vi att du kommer trivas hos oss. Som person är du flexibel, ansvarstagande och har kvalitetstänk som en naturlig egenskap i ditt arbete. Du är praktiskt lagd och har lätt för att samarbeta men också förmåga att arbeta självständigt.

  Vem söker vi?

  Vi ser att du har relevant utbildning samt gärna några års erfarenhet av liknande arbete. Har du behörighet inom provtagning/provhantering, ADR och/eller flödesmätning utsläpp ser vi det som meriterande. Vidare ser vi att du har en god allmänteknisk kunskap om exempelvis vattenrening, reningsanläggningar, hantering av kemikalier och revisionsbesiktningar inom vattenprocess. Vi ser det som meriterande om du har truckkort.

  Vi ser att du tar ett stort ansvar över ditt arbete och att du drivs av att utföra de olika arbetsmomenten på ett professionellt sätt med en hög kvalitet. Vidare är du noggrann och metodisk i ditt utförande. Du kan prioritera och vågar fatta egna beslut i stressiga situationer.

  Vi arbetar mot miljötillstånd och med farligt avfall vilket ställer stora krav på arbetsmiljö, ordning och reda och säkerhet.

  Kvalifikationer:

  Du har en god kommunikativ förmåga och kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift samt har grundläggande IT-kunskaper (t.ex. Microsoft Office, ärendehanteringssystem).

  Du skall ha B-körkort samt yrkesbevis/utbildningsbok gällande hjullastare, utfärdat av TYA, BYN eller motsvarande utbildning som kan anses likvärdig.

  Erfarenhet från liknande arbetsuppgifter är meriterande. God förmåga att arbeta i ledningssystem för att följa upp och genomföra kontroller enligt lagstiftning mm.

  Varmt välkommen med din ansökan!

  Vid frågor gällande tjänsten, kontakta VD Magnus Eriksson magnus.eriksson@xr.nu

  070 - 567 33 65

  Placeringsort: Skövde

  Sista ansökningsdag: 2022-06-10
  Mer info
  Område Skövde
  Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion
  Typ av anställning Heltid
  Sista ansökningsdag 10 juni 2022 (15 dagar kvar)

  Om arbetsgivaren

  XR-koncernen är resultatet av ett antal skaraborgska aktörers vilja att skapa något stort tillsammans. När de lokala lastbilscentralerna krokade arm med varandra 2009 förvandlades 200 enskilda transportföretag till ett enda varumärke - XR. Koncernen höll dock fast vid de korta beslutsvägarna och närheten till kunderna.

  Det visade sig vara ett smart drag. XR-koncernen är idag en av Skaraborgs större arbetsgivare och består av tre affärsområden: Logistik, Berg & Maskin samt Miljöhantering.