Projektingenjör

Projektingenjör

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som projektingenjör har du ett otroligt viktigt arbete. Du arbetar tillsammans med våra projektledare inom underhåll av järnväg och ingår i ett team av olika kompetenser där du ansvarar för din del av analys, planering, genomförande och avslut inom våra kontrakt. Du tar bland annat ansvar för dokumenthantering, fakturahantering, projektplanering och möteshantering inom ditt område. Du medverkar med din kunskap som stödjande part vid möten med våra entreprenörer såväl som vid interna samarbeten.

I arbetsuppgifterna ingår också att medverka vid framtagning av beställningsunderlag vid upphandlingar av underhållskontrakt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en avslutad gymnasieutbildning med inriktning teknik
  • har erfarenhet och kunskap från drift och underhåll.
  • har erfarenhet av att ha arbetat som projektadministratör i en större organisation
  • har erfarenhet av att arbeta med projektekonomi
  • har goda kunskaper inom MS Office-paketet
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har vana att arbeta i projekt med koppling till arbete i spårmiljö
  • arbetat med Agresso
För att lyckas i rollen har du god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter satm har har god förmåga att planera och strukturera.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-11-20

Upplysningar

Rekryterande chef Christer Ahlin
0101232468

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
Mer info
Kontaktperson Christer Ahlin
Telefon 0101232468
Område Skövde
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Igår (-1 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.