Kundtjänsthandläggare/Provförrättare

Kundtjänsthandläggare/Provförrättare

Förarprov ansvarar för att genomföra prov inom körkorts- och yrkestrafikområdet. Vår verksamhet ska bidra till trafiksäkra, riskmedvetna och miljömedvetna förare i vägtransportsystemet. Vi på Förarprov har ett stort antal kundkontakter och är ofta kundens första kontakt med en myndighet. Förarprov är en enhet i Trafikverket och har cirka 450 medarbetare i hela landet fördelade på ett 30-tal orter.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Till Förarprovskontoret i Skövde, Avdelning Mitt söker vi nu en kundtjänsthandläggare/provförrättare.

I ditt dagliga arbete kommer du att möta många olika kunder. Arbetsuppgifterna innefattar i huvudsak att förrätta kunskapsprov, både i grupp och individuella prov t ex med tolk. Du administrerar även fotografering i samband med prov och förnyelse av körkort. Vidare ingår receptionsarbete och allmänna kontorsgöromål.

Bemötande och tydlig information är viktiga delar i ditt arbete för att våra kunder alltid ska få de bästa förutsättningarna för att visa sina kunskaper. Du arbetar enligt fastlagt schema och arbetet innebär även resor till våra mottagningsorter Lidköping och Mariestad ungefär en gång i veckan.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en avslutad gymnasieutbildning
  • är minst 23 år, vilket är lägsta ålder för att få förrätta kunskapsprov enligt Transportstyrelsens föreskrift om förordnande att förrätta prov.
  • har goda kunskaper i Officepaketet
  • har körkort för personbil och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
  • är utåtriktad, flexibel och tycker om att möta nya människor. Som person är du lojal, serviceinriktad, strukturerad och självständig i ditt problemlösande.
  • Det är meriterande om du
  • behärskar ytterligare språk, förutom svenska och engelska
  • har erfarenhet från andra administrativa dataprogram
  • har behörighet för att genomföra teoriprov och muntliga prov
Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-06-24

Upplysningar

Saco Christina Eklööf
0101236759

Rekryterande chef Annelie Alin
0101240020

ST Ola Längkvist
0101243289

Seko Mats Hamberg
0101240523
Mer info
Kontaktperson Christina Eklööf
Telefon 0101236759
Område Skövde
Yrkesroll Service & Kundtjänst, Kundtjänst, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 juni (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.