Områdeschef till Systembolaget i Skövde

Områdeschef till Systembolaget i Skövde

Hos oss gör du skillnad. Varje dag! Vi har ett uppdrag som förpliktigar, som vi inspireras av och är stolta över. Våra arbetsplatser präglas av omtanke, för varandra och för våra kunder. Dina kunskaper och erfarenheter är värdefulla, ditt engagemang och din delaktighet en förutsättning. Som områdeschef har du det övergripande ansvaret inklusive resultatansvar för område Skövde och dess 16 butiker från Vara upp till Karlskoga. Då mycket av din tid kommer att spenderas på väg mellan butikerna ställer avstånden i området krav på din drivkraft samt din förmåga att planera och strukturera ditt arbete.

Din uppgift är att inspirera och leda butikscheferna i deras arbete, följa upp verksamheten i området och vara ett viktigt stöd för butikerna i utvecklingsarbetet. Du coachar och stödjer dina butikschefer både i löpande och långsiktiga ärenden. Detta i enlighet med kedjetänkande och ett gemensamt arbetssätt för att på så sätt skapa förutsättningar och säkerställa en god kundupplevelse i alla våra butiker.

Områdeschefen ansvarar också för att utveckla, organisera och leda arbetet inom området så att de strategiska målen uppnås och att verksamheten bedrivs professionellt och effektivt. Det är viktigt att du stimuleras av att skapa förutsättningar för delaktighet, lärande och engagemang hos dina medarbetare.

Din profil
Du brinner för det goda kundmötet som är vår främsta ledstjärna. Du är van att leda och "gå före". Med passion, engagemang och personligt ansvar lyfter du tillsammans med dina medarbetare kundmötet till högsta nivå. Du är van och trygg i ditt ledarskap och med hjälp av detta skapar du ett klimat där du motiverar dina medarbetare genom visioner och målbilder.
Då du stöttar ledare över ett större geografiskt område är erfarenhet av distansledarskap mycket meriterande. De långa avstånden förutsätter också att du trivs i en roll med mycket bilkörning. Du har en högskole-/universitetsexamen eller motsvarande.

Som person är du är öppen för nya idéer och angreppssätt och kan skapa en plan för att nå uppsatta mål. Du är van att ange en tydlig riktning för dina medarbetare och försäkra dig om att var och en vet vad som förväntas av dem. En av dina drivkrafter är att få dina medarbetare att växa och utvecklas. Du är bra på att bygga team och ser gruppens behov och ger stöd, inspirerar till att göra ett bra jobb och lyfter fram andras goda resultat. Du har även erfarenhet av budget- och nyckeltalsuppföljning.

Du tycker om att skapa goda relationer och har ett öppet förhållningssätt till alla du möter. Du vet att du i din roll är hela
Systembolagets ansikte utåt.

Kontaktuppgifter och ansökan
Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag, dock senast den 6 maj 2019. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt kan du även registrera en ansökan med din LinkedIn profil. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvariga rekryterare Josefin Träpja, 0768 – 24 60 04, josefin.trapja@weselect.com

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Josefin Träpja
Telefon 0768 24 60 04
Område Skövde
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Försäljning, Butik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.systembolaget.se/
Sista ansökningsdag 6 maj 2019 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Systembolaget finns till för att alkoholproblemen i Sverige ska vara så små som möjligt. Om starköl, vin och sprit såldes i vanliga affärer skulle alkoholkonsumtionen vara nästan 30 procent högre, beräknar forskarna. Men Systembolaget kommer bara finnas kvar så länge folk vill. Så vår utmaning är att göra allt vi kan för att kunderna ska bli nöjdare och nöjdare – utan att öka försäljningen. Det är ingen lätt utmaning, men både rolig och meningsfull. Och i vilken annan verksamhet kan man rädda liv och samtidigt bli expert på mat och dryck?

Om din utveckling hos oss
Systembolaget är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Till att börja med får alla nyanställda ett gediget introduktionsprogram. Sedan erbjuder vi flera olika möjligheter för att du ska lära dig mer och mer. Varje medarbetare har en egen kompetensutvecklingsplan, och utvecklingssamtal genomförs årligen.

Sökord: Regionchef, Distriktschef