OMRÅDESCHEF Område Nord - Sydved AB

OMRÅDESCHEF Område Nord - Sydved AB

Sydved söker en ledare som är affärsmässig, handlingskraftig och relationsskapande för vår verksamhet i Område nord.

Sydved har en stark position och är ett av landets mest intressanta skogsföretag. Genom åren har vi, med lång tradition och högt fokus på starka och hållbara affärssamarbeten byggt ett stabilt varumärke. Tillsammans med kunder och skogsägare strävar vi efter en hållbar och lönsam verksamhet.

Vad innebär arbetet som områdeschef?

Som områdeschef ansvarar du för ett område som sträcker sig från norr om Örebro till Herrljunga i sydväst och Sankt Anna i Sydost. Du får förtroendet att leda och utveckla medarbetare och verksamheten i ett framgångsrikt område med ett starkt team som består av 13 inköpare.

Rollen innebär både ett affärsfokuserat arbetssätt samt ett tryggt och utvecklande ledarskap. Därför är vi positiva till både affärsmässig bakgrund som t ex virkesinköpare och erfarenhet som ledare i relevanta sammanhang. Din erfarenhet och kunskap ger dig förmågan att analysera behov och affärsläge samt att ta strategiska beslut för verksamheten tillsammans med Sydveds fält- och skogsledning. Vi ser gärna att du bor i området eller i nära anslutning. Du rapporterar till verksamhetschefen för fältorganisationen.

Rollens innehåll:
 • Coacha och utveckla medarbetarna
 • Utveckla strategier och processer samt följa upp relevanta KPI:er
 • Skapa och utveckla långsiktiga affärsrelationer
 • Ansvara för områdets budget och resultat genom prognos- och försäljningsplan
 • Övergripande marknadsansvar på området
 • Planera områdets produktion samt flödet till externa sågverkskunder.
 • Ansvara för rekryterings- och resursplanering
Vem är du?

Som person är du lösningsorienterad och har en strategisk förmåga i kombination med ett coachande förhållningssätt i ditt ledarskap. Att lyssna, engagera och motivera din personal är en styrka hos dig. Du är analytisk och såväl din kommunikationsförmåga som din förhandlingsvana är mycket god.

Bakgrundsprofil för tjänsten:
 • Akademisk utbildning och/eller likvärdig erfarenhet
 • Branscherfarenhet
 • Goda datakunskaper
 • B- körkort
I denna rekryteringen samarbetar Sydved med FSK GROUP AB. Ansvarig rekryterare är Johan Sandahl, 0370-302501. Ansök snarast på www.fskgroup.se. Vi hanterar urvalet löpande.
Mer info
Kontaktperson Johan Sandahl
Telefon 0370-30 25 01
Område Skövde
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Finnveden Säljkraft AB
Sista ansökningsdag 16 okt 2022 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sydved köper virke och erbjuder skoglig fullservice till skogsägare i södra Sverige. Bolaget omsätter årligen ca 3 miljarder kronor och anskaffar drygt 5,5 miljoner kubikmeter virke. Vi har närmare 18 000 uppdragsgivare, omkring 800 anställda direkt eller indirekt i entreprenörsföretag samt ett 80-tal kunder i bruk, sågverk och värmeverk. Sydved ägs av Stora Enso och Ahlstrom-Munksjö. Läs mer på sydved.se