Underhållssnickare med omväxlande arbete

Underhållssnickare med omväxlande arbete

Om arbetsplatsen
Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet. Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid. Sektor service ansvarar för måltidsverksamhet, lokalvård och fastighetsskötsel, skötsel av gator, parker och skog, anläggningsarbeten, ledningsnätsarbeten, reparations- och verkstadsarbeten för kommunens maskiner och fordon och drift Skövde flygplats och vissa andra externt efterfrågade tjänster. Vidare ansvarar sektorn för att försörja kommunens verksamheter med lokaler och förvalta de fastigheter där kommunal verksamhet bedrivs för att vara beställarfunktion vid uppdragsgivna entreprenader och för att utveckla och förvalta de taxefinansierade verksamheterna VA (vatten och avlopp) samt eget ägt fibernät.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna är mycket omväxlande och du kommer att verka både ute på fältet och i verkstadsmiljö, året om. Detta ger en härligt varierande arbetsvardag med goda möjligheter till utveckling inom arbetet. I arbetsuppgifterna ingår olika snickeriarbeten, både inom nyproduktion samt reparation och underhållsarbeten i form av både stora som små uppdrag. Du får vara delaktig i att sätta prägel på stadsmiljön och ditt arbetsresultat blir ofta synligt och beständigt. Det förekommer reparation av gymnastiksalar, lekplatser, kommunens fastigheter. Ena stunden hjälper du till att sätta upp hyllor, krokar mm på en förskola, för att nästa dag bygga en ny lekplats. Flyttning av kommunens verksamheter förekommer. Flexibilitet och serviceanda är ledorden. Arbetstiderna varierar något beroende av säsong och du börjar kl. 6.45 alternativt kl. 7.00 och avslutar dagen 16.00. Under sommarhalvåret slutar du dock kl. 13.00 varje fredag och samtliga klämdagar under året är inarbetade.

Kvalifikationer
Du som söker tjänsten som underhållssnickare ska ha kunskaper inom bygg och snickeri Vidare bör du ha god materialkännedom samt vana av ritningsläsning. Vi jobbar mycket i trafikmiljöer och erfarenhet från detta och/eller kursen Arbete på väg är meriterande. Det är en fördel om du har erfarenhet med diverse underhålls arbeten B-körkort är ett krav då arbete kan medföra resor med kommunens servicebil. C- och E körkort, förarbevis gällande lastmaskin och truckkort är meriterande. Vi värdesätter god social kompetens, vilket är viktigt i kontakten med interna kunder såväl som för det goda samarbetet med kollegor. Arbetet kräver också handlingskraftighet då vi ofta jobbar med mycket snabba beslut för att få igång verksamhet som står still. Vi erbjuder en mycket omväxlande arbetsvardag och strävar ständigt efter att bli bättre på det vi gör, därför önskar vi att du också är genuint intresserad av utveckling. Mycket av arbetet är av fysisk karaktär, så det är viktigt att du ser till att hålla dig vid god fysisk hälsa. Sektorn bidrar med olika aktiviteter inom det hälsofrämjande området, i tjänsten har du t. ex. tillgång till Kommunverkstadens gym och möjlighet till 1 h friskvård i veckan.

Övrigt
Skövde Kommun arbetar aktivt för att utveckla jämställda och jämlika verksamheter riktade till kvinnor och män, pojkar och flickor oavsett bakgrund och tillhörighet samt arbetsplatser fria från diskriminerande strukturer. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Glenn Södergren
Telefon 0500-49 81 94
Område Skövde
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Snickare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 23 feb 2020 (3 dagar kvar)