Gruppchef till park

Gruppchef till park

Om arbetsplatsen
Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet. Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid. På hela arbetsavdelningen, som ligger inom sektor service, jobbar i dagsläget ca 140 personer med att leverera teknisk service till invånarna i Skövde kommun. Vi är en bred organisation som arbetar med skötsel av Skövdes parker och gator, trafikövervakning, nyanläggning, VA-underhåll, transport, verkstad, el och fiber. Vi är en organisation som arbetar enligt beställare/utförarkonceptet där vi är dem som utför till störst del. Här finns vi inom parkgruppen som består av 12 ordinarie medarbetare och därutöver har vi 15 säsongsanställda. Vi är gänget som ser till att Skövde är snyggt och rent, planterar sommarblommor och sköter grönyteskötseln i kommunens parker, torg samt fastigheter. Du kanske har sett våra uppskattade sommarblomsarrangemang och övrigt pynt? Det är till gänget som gör detta vi nu söker en gruppchef!

Arbetsuppgifter
Som gruppchef hos oss på arbetsavdelningen ansvarar du för planering och genomförande av den dagliga driften vad gäller skötsel av park, naturmark och utemiljöer kring kommunens fastigheter. Du leder och fördelar arbetet för upp emot 30 personer, beroende på säsong. Likt hela Arbetsavdelning pågår ett utvecklingsarbete med bland annat utökad kunddialog och mål och kvalitetsmätning. Som gruppchef kommer du att ansvara för att leda och involvera medarbetarna i vår utvecklingsresa. Du rapporterar till Enhetschef och har ett tätt samarbete med den andra gruppchefen på park, men också med gruppchefer inom våra andra områden. Arbetet innebär en mix av att vara med medarbetarna, planera för kommande arbeten och administrera. Som gruppchef ansvarar du för medarbetar- och lönesamtal samt för arbetsplatsens arbetsmiljö. Du kommer också ha en tät dialog med våra beställare på sektor samhällsbyggnad och våra fastighetsförvaltare, leverantörer och entreprenörer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som: Har eftergymnasial utbildning inom grönyteskötsel eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Har erfarenhet och/eller utbildning inom ledarskap. Är självgående som chef och ledare. För oss innebär det att du har god förmåga att planera din egen dag och dina medarbetares där så behövs. Du vågar fatta svåra beslut och har förmåga att leda och engagera din personal i ett ständigt lärande. Har god samarbetsförmåga och ser värdet av ett nära samarbete med din närmsta gruppchefskollega. För oss innebär det att du ser värdet av aktiv kommunikation och återkoppling i syfte att förankra en gemensam helhetsbild. I vår verksamhet värdesätter vi kunskapsspridning. Genom din kommunikation är du bekväm och tydlig i ditt beslutsfattande. Är en god förebild för dina medarbetare. Vi vill att du genom ditt ledarskap delar med dig av din positiva energi till kollegor och medarbetare och skapar ett gott arbetsklimat. B-körkort är ett krav.

Övrigt
Skövde Kommun arbetar aktivt för att utveckla jämställda och jämlika verksamheter riktade till kvinnor och män, pojkar och flickor oavsett bakgrund och tillhörighet samt arbetsplatser fria från diskriminerande strukturer. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Jesper Nyström
Telefon 0500497463
Område Skövde
Yrkesroll Organisation & ledning, Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 18 nov 2019 (5 dagar kvar)