Grävmaskinister - vi söker dig som gillar utmaningar och god laganda

Grävmaskinister - vi söker dig som gillar utmaningar och god laganda

Om arbetsplatsen

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet. Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Den sökta tjänsten tillhör Sektor service som har ett övergripande ansvar för kommunverkstaden, fastigheter och måltider.

Här på kommunverkstaden är vi drygt 100 medarbetare vilka är fördelade inom följande tre huvudgrupper;

* Produktion; ansvarar för att iordningsställa nya bostadsområden, ny industrimark, gator och torg. Omhändertar nyinstallation samt reparationer av el-distributionsnätet, gatljus, fiber, vatten och avlopp.

* Logistik; ansvarar för att omhänderta all logistik (lastbilar etc), verkstad som utför allehanda reparationer- och verkstadsarbeten, samt skötsel av kommunens maskiner och fordon.

* Park; ansvarar för att sköta om parker och skog, samt skötsel och underhåll av gator vilket även inkludera trafikvärdar.


Arbetsuppgifter
Det här är jobbet för dig som vill vara med att bygga framtidens Skövde.

Du kommer att tillsammans med trevliga kollegor se nya stadsdelar växa fram.
Arbetet varierat med allt ifrån nyanläggning och underhåll av exempelvis kommunalt vatten och avlopp, el och fiber, gatu- och cykelvägsbyggnation, plattläggning och stensättning.
Du är med och skapar förutsättningar för en fortsatt expansion av staden samt att underhålla den befintliga infrastrukturen.

Vi följer de senaste rönen inom yrkesområdet och strävar alltid efter att ligga i framkant när det gäller teknisk utveckling. Vi tror oss veta att alla gör ett bättre jobb om man har det roligt och trivs på jobbet. Därför har Skövde Kommun som mål att vara en föregångare när det kommer till arbetsmiljöfrågor.

Att vi har bra jobb med goda utvecklingsmöjligheter och en fin gemenskap gör att många blir kvar länge hos oss.

Arbetstider;
Särskilda arbetstider med arbetstidsförkortning på fredagar tillämpas under sommarperioden. Mer information delges under intervjun.


Kvalifikationer
Vi söker kompetenta, drivna och självgående grävmaskinister till vår växande gräv- och schaktverksamhet. Som grävmaskinist är du en av våra nyckelspelare. Vi utför alla typer av gräv- och schaktarbeten och våra uppdrag är varierande från mycket omfattande massahantering i stora projekt till korta VA-arbeten etc.

Tjänsten erbjuder frihet under ansvar och är spännande samt utvecklande för rätt person. Du behöver vara;

* Initiativrik och lösningsorienterad
* Strukturerad
* Fokuserad på maskinvård
* Arbeta bra i grupp
* Serviceinriktad mot kollegor såväl som beställare
* Högt säkerhetstänk

Att självständigt planera och prioritera det egna arbetet är också viktigt för tjänsten. Du är noggrann och strävar alltid efter att uppnå ett gott resultat.

Du behöver ha ett intresse för utvecklingsarbete med utgångspunkt i ständiga förbättringar, dels för din individuella utveckling, men även för gruppens.

B-körkort och goda kunskaper i svenska är ett krav.

Kursen "Säkerhet på väg" krävs för tjänsten, men kan genomföras internt efter anställning.

Det är meriterande om du innehar kunskaper om rörläggning etc då jobbet ibland innebär att du behöver supporta teamet i schaktet etc.

Övrigt
Skövde Kommun arbetar aktivt för att utveckla jämställda och jämlika verksamheter riktade till kvinnor och män, pojkar och flickor oavsett bakgrund och tillhörighet samt arbetsplatser fria från diskriminerande strukturer.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Per-Anders Larsson
Telefon 0732 702 243
Område Skövde
Yrkesroll Industri & Anläggning, Anläggningsarbete, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 3 maj 2020 (25 dagar kvar)