Drifttekniker Support, Styr och VVS

Drifttekniker Support, Styr och VVS

Om arbetsplatsen
Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet. Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid. Sektor service ansvarar för måltidsverksamhet, lokalvård och fastighetsskötsel, skötsel av gator, parker och skog, anläggningsarbeten, ledningsnätsarbeten, reparations- och verkstadsarbeten för kommunens maskiner och fordon och drift Skövde flygplats och vissa andra externt efterfrågade tjänster. Vidare ansvarar sektorn för att försörja kommunens verksamheter med lokaler och förvalta de fastigheter där kommunal verksamhet bedrivs för att vara beställarfunktion vid uppdragsgivna entreprenader och för att utveckla och förvalta de taxefinansierade verksamheterna VA (vatten och avlopp) samt eget ägt fibernät.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu två drifttekniker till vårt nya support-team där arbetsgruppen ska jobba med teknisk stödkompetens inom fastighetsdrift till avdelningens medarbetare. Som driftstekniker erbjuds du en varierad vardag där du möter mycket människor i ett arbete med frihet inom ramen för ditt uppdrag. I rollen ingår du i ett nära samarbetande team med hög trivsel. Driftstekniker arbetar med tekniska installationer inom kommunens fastighetsbestånd, såsom ventilation, brandskydd, värme och andra styrsystem. Som driftstekniker har du tillsammans med dina kollegor det övergripande ansvaret för att kvalitetssäkra en kontinuerlig fastighetsdrift. Man har även ett tätt samarbete med andra branschkollegor, exempelvis reparatörer. Vi söker dig som gillar att arbeta som tekniskt stödjande och kunskapsöverförande till andra resursgrupper inom fastighetsskötsel. Samt arbeta med akut fel för att undanröja driftstörningar. Arbeta med långsiktigt underhåll med justeringar, reparationer och nyinstallationer. I det längre perspektivet, göra analyser, dokumentation, avlägga rapporter och efterkontroller. Arbetsuppgifter driftstekniker, teknisk stödkompetens och support inom fastighetsdrift Detta är två nyinrättade tjänster som ingår i en supportgrupp med huvudansvar för VS/VVS, ventilation och styr. Gruppen skall också vara ett stöd till övriga medarbetare som arbetar med fastighetsdrift. I din roll ska du bidra med teknisk stödkompetens inom alla områden med fokus på att understödja kollegor i arbetet kring felsökning, systemförståelse, justering och styr och regler samt inomhusklimat. Du kommer också att arbeta med fastighetsautomation, byta givare, ställdon, spjällmotorer och pumpar. Emellanåt göra justeringar i våra styrbilder. Samt ha täta kontakter och avstämningar med förvaltare, fastighetsingenjörer, fastighetsskötare, verksamheter och entreprenörer Tjänsten kommer innehålla både planerade åtgärder tillsammans med befintlig personal men också akut felsökning. Fastighetsbeståndet består av en blandning av fastigheter så som; Äldreboenden, gruppbostäder, skolor, förskolor samt övriga tekniskt avancerade hus ex Arena Skövde, Stadshus, Ishallar med mera. Tjänsten är placerad i vår Support-grupp som är placerad på Kommunverkstaden

Kvalifikationer
Kvalifikationer driftstekniker, teknisk stödkompetens och support inom fastighetsdrift Vi söker dig som har driftteknisk utbildning eller annan likvärdig kompetens eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du är duktig på felsökning Vi ser gärna personer med mångårig erfarenhet som drifttekniker inom fastighetsdrift eller liknande. Dokumenterad erfarenhet om något av våra styrsystem (General Electric Ifix, Schneider Struxureware, Seimens Desigo samt Regin Exoscada) är meriterande. För att bibehålla den goda stämningen i gruppen samt skapa en god arbetsmiljö ser vi gärna att du utgår ifrån ett positivt förhållningssätt, ser värdet av- och bidrar till ett gott samarbete, har en god servicekänsla och utövar den i din profession gentemot kund. Du har därtill en god förmåga att upprätta och vårda goda relationer med så väl kunder så som kollegor runt dig. Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet inom felsökning av inomhusklimat, injustering eller liknande. Beredskapsarbete ingår i tjänsten. B-körkort för manuellt växlad bil är ett krav.

Övrigt
Skövde Kommun arbetar aktivt för att utveckla jämställda och jämlika verksamheter riktade till kvinnor och män, pojkar och flickor oavsett bakgrund och tillhörighet samt arbetsplatser fria från diskriminerande strukturer. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Intervjuer sker fortlöpande.
Mer info
Kontaktperson Rickard Andersson
Telefon 0500-498040
Område Skövde
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 13 juni 2020 (10 dagar kvar)