Projekttekniker

Projekttekniker

Vi på Iscar Sverige AB kan se tillbaka på flera framgångsrika år och har som målsättning framåt att fortsätta öka samarbetet med större kunder och projekt. Vi behöver därför förstärka vårt team av projekttekniker med ännu en duktig medarbetare. Är du en teknisk person som gillar utmaningar, vill ha variationsrika arbetsuppgifter samt arbeta med projekt? Har du dessutom erfarenhet av att jobba mot fordonsindustrin? Då kan det vara dig vi söker!

Arbetsuppgifter

En viktig del av ditt arbete är att ta fram olika verktygslösningar, genomföra verktygstester samt göra tekniska rekommendationer till våra kunder som finns bla inom fordonsindustrin. I nära samarbete med säljare gör du en nulägesanalys av kunders applikationer/processer/verktygsuppsättningar och utifrån detta föreslår du någon av våra lösningar. Du är delaktig i att ta fram offerter på beställda arbeten men förstås också med det praktiska genomförandet. Du koordinerar projektet och har ett nära samarbete med kund, Iscars säljare och övriga tekniker i Sverige såväl som med produktutvecklingen på moderbolaget i Israel. Tjänsten innebär mycket kundkontakt via besök, telefon och mail. I rollen ingår det också att utbilda kunder i våra produkter. Du kommer ingå i ett team av 12 projekttekniker som arbetar över hela landet men dina uppdrag kommer finnas i Västra Götalands län.

Det finns en god intern struktur i organisationen och vi arbetar strukturerat med dokumentation i tex vårt CRM-system.

Du rapporterar till Teknikchefen.

Vi erbjuder dig en mångsidig och kreativ roll i ett företag med uttalat expansiva mål. Iscar är ett av de främsta globala företagen inom försäljning av produkter för skärande bearbetning och du får jobba med de bästa i branschen! Hos oss är kompetens, kundfokus och personlig utveckling högt prioriterade.

Om dig

Du har minst 5 års arbetslivserfarenhet av skärande bearbetning. Du är utbildad högskoleingenjör inom relevant område eller har inhämtat motsvarande erfarenheter från arbetslivet. Din datorvana är god och du har grundläggande kunskaper i CAD och Officepaketet. Körkort för personbil är ett krav såväl som goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Har du erfarenhet av att jobba mot fordonsindustrin är det meriterande, såväl som om du arbetat i projekt eller som projektledare tidigare. Har du goda kunskaper i CAM är det starkt meriterande. Materialkunskap ser vi som ett plus.

Som person är du strukturerad, ansvarstagande och har en förmåga att planera och prioritera i ditt arbete. Du är en engagerad person med hög känsla för service. Du trivs med att vara en del av en arbetsgrupp och delar generöst med dig av din kunskap och information till kollegor och kunder.


Annat viktigt att veta


Du utgår antingen från lokalt kontor eller jobbar hemifrån. Vi ser att du bor i trakterna kring Skövde, Falköping, Skara, Mariestad, Tidaholm eller Tibro. Omfattningen för tjänsten är heltid.

Eventuella frågor besvaras av ansvarig rekryteringskonsult Anna Nord på 018-4707112 eller Andrea Hartwig på 018-4707103.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Krav
  • Minst 5 års arbetslivserfarenhet av skärande bearbetning
  • Högskoleingenjör inom relevant område eller motsvarande erfarenheter från arbetslivet
  • Grundläggande kunskaper i CAD och Officepaketet
  • B-körkort
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
Meriterande
  • Erfarenhet av att jobba mot fordonsindustrin
  • Arbetat i projekt eller som projektledare
  • Goda kunskaper i CAM
  • Materialkunskap
Mer info
Område Skövde
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Materialteknik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 7 aug 2022 (36 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Iscar Sverige AB är ett av 40-talet dotterbolag i den internationella koncernen IMC som är ett av de världsledande företagen inom utveckling, tillverkning och försäljning av verktyg för skärande bearbetning. Iscar Sverige verkar på den svenska marknaden, dels med försäljning av verktyg, dels i projekt kring olika typer av produktionsförbättring tillsammans med sina kunder. Kunderna finns framför allt inom industriell tillverkning. I bolaget arbetar idag ett drygt 40-tal medarbetare, varav 14 är placerade vid huvudkontoret i Uppsala. Omsättningen 2021 var drygt 250 miljoner kronor.