Head of Operational Purchasing NE, HeidelbergCement

Head of Operational Purchasing NE, HeidelbergCement

HeidelbergCement är global marknadsledare inom produktområdet ballast och en betydande aktör inom cement, betong och andra relaterade verksamheter. Detta gör HeidelbergCement till en av världens största byggmaterialproducenter. Koncernen har cirka 60 000 medarbetare i 60 länder.

HeidelbergCement Northern Europe är en region inom HeidelbergCement-koncernen. Totalt har Northern Europe drygt 4 000 medarbetare på fler än 200 platser. Företagen inom regionen utvecklar, tillverkar och marknadsför material och produkter för bygg- och anläggningsbranschen. Produktionen omfattar ballast, cement, fabrikstillverkad betong och betongelement.

Huvudsakliga verksamheter är baserade i Danmark, Estland, Island, Lettland, Litauen, Norge och Sverige. Marknaden är till största delen regional, men man exporterar även cement, klinker och ballast till områden utanför regionen. Northern Europe är ledande leverantör av cement som används i området.

Aktuell tjänst

A-search rekryterar nu på uppdrag av vår kund HeidelbergCement tjänsten som Head of Operational Purchasing Northern Europe. Tjänsteninnebär att strategiskt leda arbetet för de olika inköpscheferna. Du är även lokalt ansvarig som Plant Purshasing Manager för de inköp som görs till Cementas fabrik i Skövde men också för andra produktområden.

Du kommer att rapportera till Purchasing Manager Northern Europe. Din Placering blir huvudsakligen i Skövde men du kommer även till viss del att vara verksam på kontoret i Stockholm.

Arbetsuppgifter

Huvudsakliga arbetsuppgifter i rollen som Head of Oprational Purchasing kommer innefatta:
 • Fullt personalansvar- medarbetarsamtal, lönesamtal
 • Leda och koordinera teamet av inköpschefer
 • Förbereda och förhandla avtal
 • Supporta och säkerställa att inköpsfunktionerna på de lokala nivåerna skapar synergier med inköp på central nivå.
 • Se till att riktlinjer och inköpsprocesser efterföljs och att man arbetar enligt samma riktlinjer inom de olika enheterna
 • Ansvara för systemanvändning inom fabrikerna, tex rörande e-upphandling, e-anbud med mer
Huvudsakliga arbetsuppgifter i rollen som Plant Purchasing Manager Skövde kommer innefatta:
 • Fullt ansvar för de inköp som görs till Cementas fabrik i Skövde.
 • Nära dialog och samarbete med fabriksledningen för att säkerställa att rätt inköp görs
 • Ingå i ledningsgruppen
 • Personalansvar för inköpare och förrådets team
 • Strategiskt skapa nya rutiner kring inköpsprocessen att utveckla tex. hanteringsprocessen av material i SAP, implementering av e-upphandling mm.
 • Rapportera uppnådda besparingar
Kvalifikationer

Vi tror du har mer än 5 år arbetslivserfarenhet inom inköp, gärna på strategisk nivå. Vi ser gärna att du har erfarenhet från produktion sedan tidigare.

Utbildning

Kandidatexamen eller högre inom företagsekonomi eller ingenjörsexamen.

Personliga egenskaper

Du är en god ledare som drivs av att leda och motivera andra personer. Du är kommunikativ och supportande och säkerställer att alla arbetar enligt angivna processer och mot samma mål.

Det är viktigt att du är affärsmässig och en framgångsrik förhandlare med god analytisk förmåga. Som person är driven och engagerad med fokus på resultat. Det är viktigt att du är lyhörd och bra på att samarbeta då tjänsten innebär många kontaktytor.

Du har en god förmåga att formulera dig väl både i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Möjligheter

Som medarbetare inom HeidelbergCement erbjuds du en spännande strategisk roll i ett internationellt bolag där utvecklingsmöjligheterna är många. Du får även möjlighet att ta lokala beslut kopplat till fabriken i Skövde. Om du har ett intresse för industri samt gillar att arbeta i en strategisk roll med många internationella kontaktytor kommer du trivas att arbeta inom HeidelbergCement.

Ansökan

Vi intervjuar löpande och sista ansökningsdag för tjänsten är 26/8. Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta rekryteringskonsult Ellinor Dam, ellinor.dam@asearch.se.

Välkommen att skicka in din ansökan idag!
Mer info
Område Skövde
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 26 aug (5 dagar kvar)