Laboratorieingenjör sökes till Eurofins i Lidköping!

Laboratorieingenjör sökes till Eurofins i Lidköping!

Är du en positiv och driven ingenjör med stort intresse för kemi och teknik? I så fall är detta jobbet för dig!

Dina arbetsuppgifter

Som laboratorieingenjör kommer du att utföra olika tester och analyser på miljöprover som exempelvis jord, sediment och vatten. Vi använder främst teknikerna ICP-MS och ICP-OES.
Du ansvarar för att genomföra analyser och validera provresultat på ett korrekt sätt i rätt tid. Genomförda analyser skickas därefter automatiskt till våra "Analytical Service Managers" som är erfarna kemister vilka gör en bedömning av resultaten och återkopplar till kund. Det är viktigt att du är tekniskt intresserad då service av instrumenten är en av dina ordinarie arbetsuppgifter. På sikt är tanken att du ska kunna köra flera olika analyser samtidigt vilka du även har ansvar för. Våra kunder är beroende av korta svarstider och leverans av provsvar i rätt tid är ett av våra stora fokusområden.

Under din första tid hos Eurofins får du handledning av en erfaren kollega. Det är denna som bestämmer när du är färdig för att arbeta självständigt och du blir då tilldelad ett körkort för varje metod som intygar att du kan utföra den på egen hand. Det kommer självklart alltid finnas personer på plats att fråga och bolla idéer med.

Din profil

Skallkrav:
  • Eftergymnasial utbildning inom naturvetenskap
  • Tekniskt intresse
  • Svenska i tal och skrift
Meriterande:
  • Engelska i tal och skrift
  • Labb-vana
  • Instrument-vana
  • Jobbat i produktionsmiljö tidigare
Vi söker dig som är en effektiv person med ett intresse för teknik och kemi. Du känner stort ansvar för dina arbetsuppgifter och vågar ta beslut. Då vissa tester har tidspress är det viktigt att du är stresstålig och kan jobba efter tidsplaner. Du är utåtriktad, flexibel och strukturerad. Du ska kunna ta egna initiativ, vara driven, kvalitetsmedveten och våga bolla idéer och tankar med kollegor.

Villkor

Start: Omgående eller enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Placering: Lidköping
Lön: Enligt överenskommelse

Urval sker löpnade och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag löpt ut. Välkommen med din ansökan redan idag!
Mer info
Kontaktperson Rasmus Lindholm
Telefon 0722-06 69 98
Område Skövde
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 aug (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Eurofins är en av världens största laboratoriegrupper med över 30 000 anställda i 41 länder och mer än 375 laboratorium över hela världen. I Sverige utför vi analyser på laboratorier i Lidköping, Jönköping, Uppsala, Kristianstad, Luleå och Linköping. Huvudkontoret är lokaliserat i Lidköping.

Företaget vill utgöra det personliga och kompetenta alternativet. De erbjuder kemiska och mikrobiologiska analyser till kunder inom kretsloppets olika delar - lantbruk, livsmedel och miljö. Bland deras specialiteter finns också analyser av bränsle, läkemedel, mjölk samt produktkontroll. Tack vare deras internationella nätverk av laboratorier kan de erbjuda en mycket stor analysportfölj. Företaget är i ett expansivt skede och växer väldigt snabbt. De erbjuder en flexibel arbetsplats med högt i tak, ett utvecklande jobb och karriärmöjligheter, som det finns gott om för den som vill. Varje morgon bjuder företaget på frukost och minst en gång om året bjuds det på fest.

Framtiden finns till för att världen behöver fler bra företag. Vi levererar personal till företag och samtidigt ger vi jobb till människor. Vi lever efter våra värderingar som är Glädje, Enkelhet och Kör! Vi är specialister på att rekrytera Unga Talanger, dvs personer som är i början av sin karriär, till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige och är ett av Sveriges snabbast växande företag.

Framtiden AB arbetar med både bemanning och rekrytering och vår idé är att minska avståndet mellan utbildningen och arbetslivet. Vi gör vad vi heter - hjälper våra kunder till en bättre framtid genom den personal som vi förmedlar.

För denna tjänst förmedlar vi på Framtiden AB kontakten men du kommer att bli anställd direkt hos kundföretaget.