FMV söker Akustiker/mätingenjör till provningsenheten i Skövde

FMV söker Akustiker/mätingenjör till provningsenheten i Skövde

Har du kompetens inom akustik/mekanik? Har du kunskap om fysikaliska mätningar? Är du självgående samtidigt som du har förmåga att samarbeta bra med andra? Då är detta en spännande utmaning för dig!

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata. Test och Evaluerings (T&E) verksamhet omfattar en leverantörsoberoende validering och verifiering av de produkter FMV levererar till Försvarsmakten samt tester och provning av produkter och tjänster som levereras till externa kunder i Sverige och internationellt. T&E Mark i Skövde har som sin främsta uppgift att planera, genomföra och rapportera prov och försök med olika typer av militära fordons- och stridsfordonssystem, både band- och hjulburna.

Ditt arbete som Akustiker/mätingenjör
Vi strävar mot att tillmötesgå kundens behov av ett kvalitetssäkrat och oberoende provresultat, i vissa fall med hjälp av standardiserade mät- och utvärderingsmetoder. Vi vidmakthåller och utvecklar den kompetens och de resurser som krävs för att leverera de T&E tjänster som övriga delar av FMV samt Försvarsmakten efterfrågar. Som akustiker/mätingenjör ansvarar du för din medverkan i provprocessen, beredning, genomförande, utvärdering samt rapportering. Arbete sker i huvudsak inom ansvarsområdena för besättningsmiljö, mekaniskmiljö samt taluppfattbarhet med avseende på buller och vibration.

Exempel på dina dagliga arbetsuppgifter:
  • Utföra mätningar av buller och vibration samt fysikaliska storheter i skiftande miljöer, under fältförhållanden och i kontrollerade miljöer. Hantering av mät- och insamlingssystem med tillhörande sensor och kringutrustning.
  • Vara provledare vid prov inriktade mot mätning av buller och vibration och ha en arbetsledare och arbetsmiljöuppgift vid dessa tillfällen.
  • Utvärderings- och analysarbete samt dokumentera resultat i rapportform på engelska och svenska.
  • Tolkning av standarder och metodval för utrustning.
  • Delaktig i kvalitetssäkring av mätsystem och sensorutrustning.
  • Kunskapskontakter inom försvarssektorn.
Även uppgifter av annan karaktär kopplade till metodutveckling och i utveckling av enhetens kompetens och mätsystem mot den tekniknivå som uppdragen efterfrågar förekommer. Arbete på annan ort förekommer, även arbete på obekväm arbetstid. Då provgenomförandet till stor del sker utomhus kan arbetet medföra en påfrestande arbetsmiljö.

Våra förväntningar på dig
Du är minst högskoleingenjör eller har motsvarande dokumenterad kompetens inom området akustik/mekanik/elektronik förvärvad på annat sätt. Vi söker dig med god erfarenhet alternativt nyexaminerad med rätt utbildning av och kunskap om genomförande och analys av buller och vibrationsmätningar, fysikaliska mätningar samt utvärderingsmetodik. Meriterande är signalbehandlingskunskaper i MATLAB samt HEAD ArtemiS. Även kunskap om Försvarsmaktens fordonssystem är önskvärt. Du behöver också ha god erfarenhet av hantering av mät- och insamlingsutrustning. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, på svenska och engelska. Arbetet kräver att du är lojal, initiativtagande och självgående på ett kvalitetsmedvetet och strukturerat sätt samt besitter de ovan nämnda specialist kunskaperna. Du har en dokumenterad god samarbetsförmåga, stresstålig med hög kompetens och arbetar bra ihop med andra människor. Vi lägger stor vikt vid kompetens och personliga egenskaper samt att du passar in i vår enhet.

Du har svenskt körkort för personbil.

Låter det intressant?
Du söker tjänsten via FMV:s hemsida http://fmv.se/sv/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb/ genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Våra fackliga företrädare är Per-Ola Stenberg TCO, Peter Andersson SEKO, Stefan Hållander SACO och Rolf Dahlberg Officersförbundet som nås på telefon 08-782 40 00 (växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Roger Larsson på telefon 08-782 4000.

Sista ansökningsdag är 2018-09-27

Varmt välkommen med din ansökan!

FMV hjälper till att försvara Sverige. Vi levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning. FMV krigsplacerar anställda utifrån totalförsvarets behov. Vi tillämpar även provanställning. Läs mer på www.fmv.se
Mer info
Område Skövde
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.fmv.se
Sista ansökningsdag 27 sept (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Försvarets materielverk, FMV hjälper till att försvara Sverige. FMV är en civil myndighet och vår uppgift är att leverera försvarslogistik till vår viktigaste partner Försvarsmakten. I samarbete utformar och förser vi försvaret med försvarsmateriel och tjänster. Målet är effektiv försvarslogistik - när och där den behövs. Läs gärna mer på www.fmv.se