Yrkesinformatör

Yrkesinformatör

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Din huvuduppgift som yrkesinformatör är att dela med dig av dina egna erfarenheter om vad du upplevt inom Försvarsmakten genom föredrag och dialog. Placeringsort är Skövde men jobbet innebär mycket resande i Skaraborg med omnejd. Du kommer även delta vid nationella mässor och events. Du deltar också under antagningsprövningar på Rekryteringsmyndigheten där du stödjer och pratar med de sökande. Du stödjer också med andra förekommande uppgifter inom regementsstaben. Helgtjänst är en naturlig del i ditt jobb.

Som yrkesinformatör stödjer du rekryteringsofficeren och rekryteringskoordinatorn med att verkställa den planerade rekryteringsverksamheten. Du bidrar även till utveckling av arbetssätt, processer, riktlinjer och verktyg inom området rekrytering och yrkesinformation.

Kvalifikationer
  • Genomförd militär grundutbildning
  • B-körkort
  • Goda IT-kunskaper
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
Meriterande
  • Grundutbildning genomförd vid Trängregementet i Skövde
  • Militära förarbevis
Personliga egenskaper

Du är en stabil person som folk känner förtroende för och som kan representera Trängregementet och Försvarsmakten. Du är utåtriktad och kommunikativ och har lätt för att ta kontakt med andra människor. Du har förmåga att både självständigt och tillsammans med andra arbeta mot gemensamma mål.

Du måste ha en hög servicekänsla, ta mycket egna initiativ, se nya möjligheter och våga prova nya arbetsmetoder. Vidare behöver du ha hög samarbetsförmåga och lyhörd då du i ditt arbete kommer att möta människor med väldigt olika erfarenheter och perspektiv.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning som kontinuerligt tjänstgörande soldat (GSS/K) Anställningen inleds med provanställning i 6 månader.

Arbetsort: Skövde

Tillträde enligt överenskommelse

Arbetstiden kan vid behov förskjutas till kvällar och helger. Resor ingår i tjänsten.

Upplysningar om tjänsten:

Rekryteringsofficer Melker Johansson melker.johansson@mil.se

Rekryteringskoordinator Caroline Cederlöf caroline.cederlof@mil.se

Fackliga kontaktpersoner:

Jörgen Eliasson, OFR/O

Peter Danielsson, OFR/S

Ulf Granlöf, SACO

De fackliga representanterna nås via växeln, 0500- 46 50 00

Vi vill att din ansökan innehåller ett personligt brev som beskriver hur du motsvarar efterfrågade kompetenser och ett CV. Bifoga även underlag från genomförd militär grundutbildning.

Välkommen med din ansökan senast den 1 mars 2020. Vänta inte med att ansöka då vi går igenom ansökningarna löpande.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Trängregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Vi utvecklar, utbildar och leder krigsförband inom logistik och sjukvård. Våra kompetenser är efterfrågade nationellt och vid internationella insatser. Trängregementets ambition är att vara ett av Europas ledande militära logistikcentra. På Trängregementet finns Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola (LogS).

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Skövde
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 1 mars 2020 (5 dagar kvar)