Vi söker nu en fordonsinstruktör till artilleriet i mellersta och södra Sverige.

Vi söker nu en fordonsinstruktör till artilleriet i mellersta och södra Sverige.

Vill du vara med och skapa arméns nya krigsförband?

Försvarsmakten ska under 2020 och framåt återetablera artilleriet i mellersta och södra Sverige.
Skaraborgs regemente P 4 har fått uppgiften att påbörja etableringen. Vi söker yrkesofficerare som vill starta arbetet och från grunden skapa förutsättningar för artilleriet i söder. Placeringen innebär inledningsvis placering på Skaraborgs regemente i Skövde med en tänkbar utveckling där förbandet flyttas till en annan ort i södra eller mellersta Sverige.
Just nu genomförs förberedelser och planering för att under 2021, med stöd av A 9 i Boden, starta grundutbildning av artilleriförband i Skövde.

Vem söker vi?
Vi söker dig som vill vara med och få chansen att starta upp, utbilda och utveckla en för Skaraborgs regemente ny militär förmåga. Artilleriet mitt/syd kommer succesivt byggas under kommande år.
Du har tidigare arbetat som fordonsinstruktör eller har intresset att utbildas till det, har du arbetat med artilleriförband ses det som meriterande. Då vi befinner oss i en etableringsfas kommer du ha mycket stor möjlighet att påverka både din och förbandets utveckling.

Vill du veta mer om etableringen, tveka inte att kontakta oss!

Vi vill i dialog med dig och hitta en lösning som passar ditt liv och din familj. Vi ser enbart möjligheter med våra olika individuella förutsättningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Funktionen artilleri kommer att utbilda soldater, bidra till förbandsutvecklingen för artilleriförmågan mitt/Syd och bidra med funktionskompetens i staben. Det kommer finnas stora möjligheter till kompetensutveckling och karriärsplanering.

Kvalifikationer
  • Officer eller specialistofficer, utbildad fordonsinstruktör alt. Intresset att utbildas till det.
  • B-körkort
  • Uppfyller fysisk förmåga motsvarande FM FysS nivå1
Meriterande
  • Erfarenhet och kompetens inom indirekt bekämpning och/eller artilleri
  • Erfarenhet av artillerisystem 08
Personliga egenskaper
Vi söker en självständig, driftig och strukturerad medarbetare med en handledande ledarstil. Du ska ha en pedagogisk förmåga och ha lätt att samarbeta med andra. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid
Arbetsort: Skövde, befattningen kan innebära tjänsteresor till andra orter
Tillträdesdatum: Vinter/vår 2021 eller enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen eller rekryteringsprocessen
Major Daniel Lagrell P 4, nås vi FM växel 0505-45 10 00.

Fackliga företrädare
Försvarsförbundet Bengt Lindlöf, Officersförbundet Björn Sandén, SEKO Lola Ahlgren telefon: 0500-
46 50 00 växel.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2020-11-30.

Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämplig. Ange när i tid och år som du önskar komma till oss.

Välkommen till Skövde! Skövde ligger mitt i Skaraborg, mittemellan landets två största insjöar och landets två största städer. Skövde växer och är idag 55 000 invånare. Varje år byggs det hundratals nya bostäder och med Högskolan i Skövde, ett aktivt näringsliv och Skaraborgs sjukhus och många andra stora arbetsgivare. Med tåg når du både Stockholm och Göteborg på 2 timmar. Skövde är det naturliga navet i Skaraborg.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Vi rekryterar och utbildar också till tre hemvärnsbataljoner. Hos oss arbetar, bland annat, soldater, officerare, tekniker och förrådspersonal. Här finns också ledningen för Västra militärregionen som har till uppgift att samordna och leda militära insatser i västra Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, på hemmaplan såväl som runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Skövde
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 30 nov 2020 (3 dagar kvar)