Skaraborgs regemente söker mekaniker till Irak 05

Skaraborgs regemente söker mekaniker till Irak 05

P4 söker mekaniker till Irak 05

Det svenska bidraget, Swecon-Irak 05 utgörs av en styrka om ca 55 personer. Uppgiften är att utbilda det irakiska försvaret i syfte att bidra till dess förmåga att stå emot den militanta islamistgruppen IS framryckning.

Den militära multinationella insatsen som genomförs i Irak och Syrien verkar under en koalition som leds genom USA:s centralkommando i Tampa, Florida. Koalitionens militära plan för Irak syftar initialt till att hindra IS framryckningar genom att bland annat utbilda och träna dess försvarsstyrkor.

Det svenska bidraget till koalitionen mot IS verkar i huvudsak i Taji i centrala Irak och har rådgivning och utbildning av de irakiska försvarstyrkorna som huvuduppgift.

I ditt jobb som mekaniker tillhör du stab- och trossplutonen och funktionsleds av gruppchefen för logistik- och mekanikergruppen samt teknisk chef kontingenten. Du kommer stödja logistikfunktionen i deras arbetsuppgifter. Du kommer stödja kontingenten i brukarutbildning för de fordonssytem (Landcruiser samt Hilux mm). I övrig kommer du vara behjälplig i vård och teknisk tjänst av förbandets materiel.

Kvalifikationer

Erfarenhet som mekaniker

Uppfyller fysisk förmåga motsvarande FM FysS nivå 2

Uppfyller FM medicinska- och fysiska krav för tjänstgöring vid internationell insats

Goda kunskaper i det engelska språket, i såväl tal som skrift

Meriterande

Tidigare genomförd internationell militär insats som mekaniker på grupp/tropp/plutonsnivå

Tidigare genomförd internationell militär insats

Tidigare erfarenhet som sambands - och/eller optikmekaniker

Logistikbakgrund

Utbildad på pistol 88

Personliga egenskaper

Du ska ha en förmåga att kunna arbeta noggrant och välstrukturerat då du kommer hantera flera saker samtidigt. Du ska kunna vara flexibel i att snabbt skifta fokus mellan olika arbetsuppgifter. Du skall kunna arbeta under tidskritiska förhållanden. Du kommer ingå i en multinationell styrka med mycket eget ansvar. Tjänsten kräver att du har en god social kompetens och har en mycket god samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Utbildning startar V 033. Insatsperiod december 2020 till juni 2021

Tillträde av tjänst efter överenskommelse

Planering och insatsutbildning vid P 4 för förbandet påbörjas V 033. Beroende på vilken utbildningsnivå och erfarenhet som sökande har sedan tidigare kommer insatsutbildningen att anpassas individuellt under hösten 2020

Geografiskt läge: Skövde/Kungsängen/Irak

Lön: Lön enligt FM-avtal

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av

Personalchef Leif Öhrbom

Mobil: 070 - 812 40 68

e-post: P4-SWECON-I05

Plutonchef Caroline Hammar

Mobil: 073 - 338 70 89

Fackliga representanter

Försvarsförbundet Bengt Lindlöf, Officersförbundet Björn Sandén, SEKO Lola Ahlgren. Nås via växeln på telefon: 0500- 46 50 00.

Välkommen med din ansökan senast 2020-06-08

OBS att intervjuer kommer ske löpande och annonsen kan komma att avbrytas tidigare.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Vi rekryterar och utbildar också till tre hemvärnsbataljoner. Hos oss arbetar, bland annat, soldater, officerare, tekniker och förrådspersonal. Här finns också ledningen för Västra militärregionen som har till uppgift att samordna och leda militära insatser i västra Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, på hemmaplan såväl som runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Skövde
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 8 juni 2020 (7 dagar kvar)