Skaraborgs Regemente P4 söker vikarierande kommunikatör

Skaraborgs Regemente P4 söker vikarierande kommunikatör

Skaraborgs regemente söker en vikarie för en av våra kommunikatörer. Som kommunikatör hos oss arbetar du med att utveckla organisationens kommunikativa förmåga samt analyserar, planerar, genomför, utvärderar och följer upp kommunikationsinsatser.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer vara en del i kommunikationsfunktionen på regementet och du kommer arbeta både strategisk och operativt med kommunikationsinsatser, såväl internt som externt för att stödja regementets mål. Du kommer ansvara för kommunikationsrollen i externa nätverk och blir också en del i arbetet med kriskommunikation och mediehantering

Det strategiska arbetet kan handla om att ta fram långsiktiga kommunikationsplaner och det operativa arbetet kan handla om att ta fram talepunkter, fotografera, skriva och publicera för webbplats och sociala medier.

Kvälls- och helgtjänstgöring förekommer.

Kvalifikationer

Du har universitets- eller högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller utbildning som vi bedömer som likvärdig. Det är också krav att Du är svensk medborgare och innehar B-körkort.

Vi vill att du har arbetserfarenhet från kommunikationsarbete, gärna i Försvarsmakten eller någon annan offentlig verksamhet.

Du är en van skribent, har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och har erfarenhet av att bearbeta andras texter. Du har kunskaper i bildhantering. Du är van vid proaktivt mediaarbetet och har erfarenhet av att arbeta i nätverk med andra aktörer.

Som person är du initiativrik och kan arbeta självständigt. Är utåtriktad och van att samarbeta. Du måste vara stresstålig.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-31. Anställningen är en tidsbegränsad anställning med tillträde 2018-10-01 och sträcker sig intill 2019-09-30. Tjänstgöringsgrad 100%. Placeringsort är Skövde.

Ansökan och urvalsprocessen: Till ansökan bifogas (i PDF-format) CV med referenser och personligt brev. Urval sker löpande och vi kan komma kalla lämpliga kandidater till intervju innan ansökningstiden löpt ut.

Upplysningar om befattningen lämnas av Kommunikationschef Anne-Lie Sjögren.

Fackliga representanter är OFR/O Elina Meyer, OFR/S Bengt Lindlöf, SEKO-F Lola Ahlgren.

Alla kontaktas via växeln på telefonnr 0500-46 50 00

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, är en arbetsgivare som tar ansvar för sina anställda genom att samarbeta med arbetsgivare och högskolor i vår närhet. Genom Försvarsmaktsråd Skaraborg skapar vi förutsättningar för våra anställda att kunna växla mellan oss och andra arbetsgivare. Regementet utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Skaraborgs regemente tränar och utbildar två mekaniserade bataljoner, en för heltidstjänstgöring och en för tidvis tjänstgöring, två stridsvagnskompanier, ett tungt transportkompani samt tre hemvärnsbataljoner. Regementet ansvarar också för andra brigadstaben och staben för Militärregion Väst.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Skövde
Yrkesroll Media, Kultur & Design
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 31 aug (11 dagar kvar)