Sektionschef Teknik till Markverkstad Skövde

Sektionschef Teknik till Markverkstad Skövde

Är du en driven ledare med kunskaper om stödprocesser inom verkstadsproduktion? Då kan du vara den chef som vi söker till sektionen Teknik i Skövde.

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ta eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Markverkstad Skövde är en enhet som utför underhåll på Försvarsmaktens markmateriel, och tekniskt systemstöd. Detta innefattar t.ex. förebyggande och avhjälpande underhåll, tillverkning, modifiering, reparation samt tekniskt systemstöd.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder ett spännande och utvecklande arbete där ledarskap och inbjudan till delaktighet värderas högt. Du kommer till en sektion på ca 15 engagerade och kunniga medarbetare som driver projekt, lämnar underlag för anbud, stödjer och utvecklar olika materialsystem. Vi utvecklar nya hjälpmedel och kalibrerar/kontrollerar försvarsmaktens verktyg. Sektionen består av två avdelningar varav en har en lagsamordnare.

Som en av totalt nio sektionschefer är du direkt underställd chefen för Markverkstad Skövde och ingår i avdelningens ledningsgrupp. Som sektionschef har du verksamhets- och personalansvar för arbetsmiljö och utbildning. Du kommer leda och utveckla sektionen enligt verksamhetens mål och arbeta för att tekniska lösningar och arbetsmetoder utvecklas. Du ansvarar för sektionens ekonomi/budget och för att säkerhet och kvalité efterföljs. Du leder och fördelar arbetet samt har ansvar att följa upp produktionen.

Kvalifikationer
  • Som lägst teknisk gymnasial utbildning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • Dokumenterad erfarenhet av ledande befattning med resultat-, produktions-, personal-, och arbetsmiljöansvar med inriktning mot verkstads/tillverkningsindustrin.
  • Kommunicerar obehindrat både på svenska och engelska
  • B- körkort
MERITERANDE

Har du erfarenhet och kunskap av verkstadsdrift och materielunderhåll inom Försvarsmakten och projektledning är detta meriterande. Ledarskaps-och arbetsmiljöutbildning för arbetsledare, samt erfarenhet av förbättringsarbete (LEAN) är också en fördel i jobbet som Sektionschef.

Personliga egenskaper/förutsättningar

Du är trygg i din chefsroll och har tidigare ledarerfarenhet. Du är kvalitetsmedveten och van att arbeta med målstyrning. Vi söker dig som leder, motiverar och delegerar det ansvar som krävs för att effektivt nå våra gemensamma mål. Du är tydlig, ärlig och transparent i din kommunikation där du för en dialog om uppgiften med dina medarbetare. Vi har som målsättning att få en bättre balans mellan könen i verksamheten och ser därför gärna att du är kvinna.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Intresserad?

Vid frågor är du välkommen att kontakta Leif Rehnberg, Chef MarkV Skövde FMTS på telefon 072-384 48 54

Fackliga representanter, 035-266 20 00
SACO: Nermina Dzanic
OFR-S: Roland Kramer
SEKO: Gerard Woll
OFR-O: Anders Norén

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid som inleds med 6 månaders provanställning.

Vi vill ha din ansökan senast 17 november.

Din ansökan ska innehålla CV samt ditt ansökningsbrev där du motiverar varför just du är rätt person för denna befattning.

Du är varmt välkommen med din ansökan!

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Skövde
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 17 nov 2019 (3 dagar kvar)