Säkerhetsassistent

Säkerhetsassistent

Är du intresserad av säkerhetstjänst och vill arbeta på Trängregementet/i Försvarsmakten? Då kan vi erbjuda en visstidsanställning på två år som säkerhetsassistent.

Genomförandeavdelningen, där säkerhetstjänst ingår som en delfunktion, ansvarar och leder innevarande års verksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att stödja säkerhetschefen med att genomföra säkerhetsanalyser och säkerhetsplaner. Du kommer att delta i förbandets säkerhetsprövningsarbete. Du kommer att arbeta med att utreda säkerhetsärenden. Skriva rapporter och ta fram beslutsunderlag för chefer är några av de arbetsuppgifter som ingår i tjänsten. Du kommer också att arbeta med att ta fram rutiner och instruktioner. Övrigt arbete kopplat till säkerhetstjänst är besökshantering, tillträde, larm, informationssäkerhet och utbildning.

Kvalifikationer
  • God erfarenhet av datorstött arbete
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
  • Erfarenhet av administrativt arbete och goda kunskaper i Microsoft Office
  • Svenskt medborgarskap
  • B-körkort
Meriterande
  • Kunskap om Försvarsmakten/tidigare tjänstgjort i Försvarsmakten
  • Säkerhetsutbildning inom Försvarsmakten eller motsvarande utbildning
  • Erfarenhet av arbete vid myndighet eller stab
  • Erfarenhet av arbete i datasystemet IS/US
  • Erfarenhet av arbete med sekretess och med krypterat samband
Personliga egenskaper

Som person trivs du med att arbeta både självständigt och i grupp, tar gärna egna initiativ och är lösningsorienterad. Befattningen ställer krav på god samarbetsförmåga, noggrannhet och ett stort säkerhetsmedvetande. Tempot är stundvis högt, vilket ställer krav på förmåga att självständigt kunna prioritera och arbeta strukturerat. Då vårt arbete dokumenteras i datasystem behöver du ha god administrativ förmåga och god datavana. Som person är du ansvarsfull, positiv och tycker om att ha många kontakter. Du måste också ha en hög känsla för service.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Tjänsten är en allmän visstidsanställning (ALVA) på heltid under två år. Individuell lönesättning tillämpas.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen.

Befattningen är placerad på Genomförandeavdelningen i regementsstaben på Trängregementet Skövde.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta säkerhetschef fv Rikard Sjöholm, tfn 070-887 02 63.

Fackliga representanter

OFR/S - Peter Danielsson

SACO TrängR - Ulf Granlöf

OFR/O - Jörgen Eliasson

Samtliga nås via växeln, 0500-46 50 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-22. Till ansökan bifogas CV (i PDF-format) och personligt brev.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Trängregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Vi utvecklar, utbildar och leder krigsförband inom logistik och sjukvård. Våra kompetenser är efterfrågade nationellt och vid internationella insatser. Trängregementets ambition är att vara ett av Europas ledande militära logistikcentra. På Trängregementet finns Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola (LogS).

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Skövde
Yrkesroll Administration, Assistent, Säkerhet & Skydd, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 22 apr 2019 (2 dagar kvar)