MINUSMA Mali10 söker Legal Advisor (LEGAD)

MINUSMA Mali10 söker Legal Advisor (LEGAD)

MINUSMA står för "United Nations Multi-dimensional Integrated Stabilization Mission in Mali".
Den 18 juni 2013 beslutade riksdagen att Sverige skall stödja FN i dess stabiliseringsinsats i Mali (se riksdagens proposition 2012/13:173). Insatsen startade den 1 juli 2013 och är en kapitel VII-insats.
Sverige bemannar ett antal stabsbefattningar med placering i Bamako och Timbuktu.MINUSMA Mali10 söker en folkrättsutbildad Legal Advisor.
  • Lön: Enligt avtal/HKV JUR
  • Nivå: CF-3
  • Krav på militär bakrund: Nej
  • Enhet: Mali10 stab/ledning
Befattningsbeskrivning:

Du kommer att tjänstgöra som juridiskt stöd till kontingentschefen i den operativa verksamheten, rules of engagement-frågor. Samverkan med andra enheter inom FN insatsen MINUSMA i Mali. Samverkan med internationella organisationer i juridiska frågor förekommer.

Bistår i förhandlingar, upprättande av avtal, diciplinprocesser och skadeståndsprocesser. Följer utvecklingen inom Security Sector Reform och Judicial Reform. Deltager i viss extern utbildning mm.

Behörighetskrav:

Jur kand, tingsmeritering eller motsvarande yrkeserfarenhet. Folkrättsutbildad. Goda kunskaper i engelska tal och skrift.

Önskvärda meriter:

Yrkesaktivt arbete som jurist inom relevant juridiskt område. Utbildning inom internationell rätt.

Yrkes- eller reservofficersutbildning som bakgrund är meriterande. Tidigare utlandserfarenheter inom liknande tjänst samt erfarenhet från MINUSMA är meriterande.

Övriga upplysningar:

Registerkontroll och säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning.

Utbildningsperiod:

Insatsutbildning under v902-v921/923 (Skövde samt Kungsängen)

Insatsperiod maj 2019 - december 2019

Sista ansökningsdatum: 180921

Frågor besvaras av personalchef Kn Andreas Frodlund alternativt stabschef Mj Jesper Sparre

mail: p4-minusma@mil.se

Fackliga kontakter:

OFR/O:Kn David Lindblom

OFR/S: Bengt Lindlöf

Seko: Lola Ahlgren

SACO F: Birgitta Nilsson

Samtliga nås via växel 0500-465000

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, är en arbetsgivare som tar ansvar för sina anställda genom att samarbeta med arbetsgivare och högskolor i vår närhet. Genom Försvarsmaktsråd Skaraborg skapar vi förutsättningar för våra anställda att kunna växla mellan oss och andra arbetsgivare. Regementet utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Skaraborgs regemente tränar och utbildar två mekaniserade bataljoner, en för heltidstjänstgöring och en för tidvis tjänstgöring, två stridsvagnskompanier, ett tungt transportkompani samt tre hemvärnsbataljoner. Regementet ansvarar också för andra brigadstaben och staben för Militärregion Väst.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Skövde
Yrkesroll Juridik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 21 sept (1 dag kvar)