Logistikenheten vid Skaraborgs Regemente söker Säkerhetsrådgivare farligt...

Logistikenheten vid Skaraborgs Regemente söker Säkerhetsrådgivare farligt...

Befattningen erbjuder
Skövde garnison har ca 2 500 anställda som på olika sätt bidrar till att vidmakthålla, utbilda och utveckla delar av Arméns markstridsförband. Skövde garnison präglas av stark utveckling med stor framtidstro och tillväxt. Logistikenheten ger stöd till samtliga förband i Skövde garnison.

En intressant arbetsmiljö med många utmaningar vad gäller hantering av farligt gods. Meningen med en hel del av det vi hanterar är att det ska vara just farligt, däremot ska hanteringen av det kunna genomföras på ett säkert sätt.

Då hälsa, välbefinnande och fysisk status är viktigt i Försvarsmakten kommer du att ha möjlighet att träna tre timmar per vecka på arbetstid.

Om enheten
Logistikenheten leder planering, genomförande och uppföljning av logistikverksamheten till garnisonens krigsförband men också till garnisonens övriga verksamheter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Säkerhetsrådgivaren ansvarar för att förbandet innehar nödvändiga rutiner och arbetsmetoder så att gällande lagar och bestämmelser kan uppfyllas avseende transport och hantering av farligt gods.

Därav ska säkerhetsrådgivaren ansvara för:
 • Utarbeta planer för uppföljning, analys, värdering och utveckling inom området.
 • Genomföra utbildning rådgivning och kontroll inom området.
 • Utarbeta underlag för årsrapport till garnisonschefen.
 • Utarbeta anvisningar till verksamheten inom området farligt gods.
Eftersom Försvarsmaktens verksamhet är komplex och i flera avseenden hanterar godstyper eller kombinationer av gods som inte är vanligt förekommande på andra ställen i samhället kommer tjänsten att kombineras med logistikansvar vad gäller ammunition och miljöfarligt avfall.

Arbetet bedrivs huvudsakligen inom Skövde garnison och dess närområde men innebär också arbete på andra orter då delar av garnisonens verksamhetsställen är förlagda till andra orter.

Kvalifikationer
 • Erfarenhet av att ha jobbat med farligt gods och/eller med tillståndspliktig verksamhet vad gäller brandfarliga och explosiva varor.
 • Eftergymnasial logistikutbildning eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig.
 • Goda kunskaper i att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och engelska
 • Goda erfarenheter av datorstött arbete, framförallt i Officepaketet.
Meriterande
 • Av MSB utexaminerad säkerhetsrådgivare för farligt gods.
 • Goda kunskaper och erfarenhet av att ha arbetat i Försvarsmaktens IT-stödsystem LIFT & PRIO (SAP).
 • God kännedom om militära regelverk inom BVKF och IFTEX
 • Kännedom om FM regelverk för transport av farligt gods.
 • Uppfylla FM Baskrav när det gäller fysisk förmåga.
Personliga egenskaper
Vi ser att du är en person med god administrativ förmåga, du har en hög arbetskapacitet och har även en förmåga att arbeta självständigt samt att ta egna initiativ. Du är positiv och har mycket god analytisk förmåga. Ditt arbete vittnar om noggrannhet och struktur. Du harförmågan att snabbt sätta dig in i nya förutsättningar och arbetsuppgifter, att arbeta både på kort och på lång sikt. Då tjänsten innebär kontakter både internt och externt bör du också ha förmågan att vidmakthålla och utveckla relationer. Du är prestigelös och öppen för att arbeta handgripligt när så krävs.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Skövde. Tjänsten innebär vissa resdagar med övernattningar då delar av garnisonsens verksamhetsställen är förlagda till andra orter än Skövde.
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning tillämpas, ange gärna löneanspråk i din ansökan.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta C Logistikberedningen mj Johan Bredberg tfn 0500-46 50 00 (vxl).

Fackliga företrädare:
Försvarsförbundet Bengt Lindlöf, SEKO Lola Ahlgren eller Officersförbundet Björn Sandén. Alla nås på tfn 0500-46 50 00 (vxl).

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2021-01-24 Din ansökan bör innehålla CV samt personligt brev med referenser där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Skövde
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 7 feb 2021 (14 dagar kvar)