Inköpare

Inköpare

Försvarsmakten - Vi försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer! Vill du bli en del av Försvarsmakten "så att livet kan fortsätta som vanligt"?

Befattningen erbjuder
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter och utveckla dig inom området inköp. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att jobba i team. Våra medarbetare är viktiga för oss, du ges möjlighet att tillhöra en grupp där vi är prestigelösa och hjälpsamma mot varandra.

Om enheten
Inköpsenheten ansvarar för att sammanhålla och genomföra Försvarsmaktens inköp. I uppdraget ingår även ansvaret för leverantörskontakter från marknadsdialog till förvaltning och uppföljning. Vi består av ca 100 medarbetare fördelade på fyra avdelningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som inköpare kommer du både att genomföra beställningar genom avrop inom ett visst antal tilldelade områden samt upphandlingar för belopp under direktupphandlingsgränsen enligt gällande lagar, beslut, rutiner och instruktioner.
Du utför också förnyade konkurrensutsättningar och deltar i projektarbeten.
I arbetet ingår att utreda inkomna uppdrag (beställningar/behov) avseende status (attest, leverans, kanalval etc.) samt att underlätta fakturahantering genom korrekta inköpsordrar, ordererkännanden, avvikelsehantering m.m. En annan viktig del av jobbet är att informera beställande kund om lagar, beslut, riktlinjer och instruktioner.

Kvalifikationer
  • Gymnasieexamen med inriktning mot ekonomi, inköp, naturkunskap eller samhällskunskap.
  • Erfarenhet av inköpsarbete, av avrop eller upphandling.
  • Goda kunskaper i MS Office (PowerPoint, Excel, Word).
  • Erfarenhet av arbete i ett affärssystem, gärna SAP.
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska.
Meriterande:
  • Eftergymnasial utbildning inom relevant område såsom ekonomi och logistik.
  • YH-utbildning inom strategiskt inköp eller upphandling.
  • Kunskaper inom Lagen om offentlig upphandling (LOU).
Personliga egenskaper:
Vi söker dig som är kundfokuserad, serviceinriktad och som tycker om att arbeta i team. Du har förmåga att arbeta i ett högt tempo, göra rätt prioriteringar samt leverera med hög kvalitet. Som person är du stabil, flexibel, energisk, lojal. Andra beskriver dig som positiv och lätt att samarbeta med. Du tycker om att hjälpa andra och leverera lösningar som leder till goda affärer.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Anställningsform: tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning
Arbetsort: Skövde
Tillträde: snarast enligt överenskommelse

Upplysningar om befattningen
Marilene Eckerström, Avdelningschef Verksamhetsnära Varor & Tjänster, telefon: 072-985 56 34

Information om rekryteringsprocessen
Carla Vidén, HR specialist, telefon: 076-635 53 15

Fackliga representanter:
SEKO Lise-Lotte Larsson
SACO Camilla Robertsson
OFR/S Pia Almström
OFR/O Arne Nilsson
Samtliga nås via växeln 08-788 7500.

Välkommen med din ansökan senast 2021-03-01. Din ansökan bör innehålla CV, betyg samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 25 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Skövde
Yrkesroll Ekonomi, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 1 mars 2021 (1 dag kvar)