Handläggare Logistik med inriktning Infrastruktur

Handläggare Logistik med inriktning Infrastruktur

Befattningen erbjuder
Är det dags att göra skillnad? Är du intresserad av att arbeta med Logistik och Infrastruktur i Försvarsmakten? Är du en person med hög drivkraft och som har lätt för att skapa kontakter? Vill du vara en del av vårt team? Trivs du med att arbeta i den digitala miljön men inte är rädd att arbeta ute i verksamheten när behov uppstår? I så fall har vi en plats till dig.

Logistikenheten Skövde garnison söker nu en Handläggare Logistik med inriktning Infrastruktur.

Om enheten
Logistikenheten (LogE) ger stöd till samtliga förband i Skövde garnison.LogE ansvarar på garnisonschefens uppdrag för förrådshållning av krigsförbanden i garnisonen. Uppdraget omfattar bl a materieluppfyllnad, mobilisering och krigsplacering, tekniska tillsyner och åtgärder.

Logistikberedningen (LogB) är en avdelning och stabsresurs inom LogE, för att leda och samordna logistikstödet i fred, kris och krig. Avdelningen ansvarar för underlag för krigsförbandsvärdering och delar av förbandens krigsplacering. LogB samordnar försörjningsfunktionen och den tekniska tjänsten inom garnisonen. LogB består av ett tiotal medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Handlägga och stödja processen avseende infrastrukturbehov
 • Stödjer verksamheten med specialistkompetens inom funktionen infrastruktur.
 • Planerar och deltar i utveckling, anskaffning, vidmakthållande och avveckling av garnisonens infrastrukturbehov vad gäller förrådshållning av krigsförband.
 • Bereder ärenden, utarbetar dokument, presenterar och implementerar resultatet i verksamheten.
 • Vid behov delta i utredningar
 • Vid behov medverka vid inspektioner och kontroller
Övriga arbetsuppgifter
* Övriga förekommande uppgifter inom förnödenhetsförsörjning på LogB.

Som handläggare logistik med inriktning Infrastruktur förväntas du kunna leda eller delta i olika typer av arbetsgrupper och projekt, både internt och externt. LogB är en liten avdelning och du måste vara beredd att rycka in där det behövs.

Krav
Kvalifikationer
 • Relevant utbildning eller erfarenhet inom bygg, anläggning och fastighet, eller annan utbildning/arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Goda kunskaper i att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och engelska
 • God kunskap och erfarenhet av datorstött arbete, framförallt i Officepaketet
 • Körkort lägst klass B
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är intresserad av en befattning som har hög grad av självständighet och ansvar. Förtroende är mycket viktigt eftersom du kommer att ha ett stort eget ansvar för att lösa tilldelade uppgifter. Du är strukturerad och en god organisatör samtidigt som du trivs att arbeta med flera parallella arbetsuppgifter. Du är resultatorienterad och trivs med att ta egna initiativ. Du är driven och verkar för utveckling och förbättring. För dig är träning en naturlig del av din vardag.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och dina personliga egenskaper.

Meriterande
 • Flerårig erfarenhet från arbete med infrastruktur inom Försvarsmakten eller annan statlig myndighet
 • Erfarenhet av att ha arbetat i Försvarsmakten
 • Erfarenhet av att ha arbetat med logistik- och materielhantering
 • Erfarenhet av att ha arbetat i Försvarsmaktens IT-stödsystem LIFT & PRIO(SAP)
 • Fortifikationsteknisk kompetens
 • Kännedom om fastighetsjuridik och miljölagstiftning
 • Uppfyller FM baskrav när det gäller fysisk förmåga
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltid. Arbetstiden är normalt kl. 07.30 - 16.30 men obekväma arbetstider förekommer.
Arbetsort: Skövde. Resor i tjänsten förekommer för såväl arbete som egen utbildning.
Tillträdesdatum: Tillträde enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning tillämpas, ange gärna löneanspråk i din ansökan.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta C LogB Linda Wallenius på mobilnr 070-243 06 85 eller Stf C LogE mj Johan Bredberg på mobilnr 070-618 93 80.

Fackliga företrädare:
Försvarsförbundet Helena Astanius, Officersförbundet Björn Sandén, SACO Anders Johnsson och SEKO Lola Ahlgren. Samtliga nås på tfnnr 0500-46 50 00 (vxl).

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-12-12. Din ansökan bör innehålla CV samt personligt brev med referenser där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4 har verksamhet från Älvdalen i norr till Remmene i söder. Ledningen sitter i Skövde där huvuddelen av värnpliktsutbildningen sker. Regementets uppgift är att rekrytera och utbilda värnpliktiga och personal till två pansarbataljoner, ett tungtransportkompani och ett brigadspaningskompani. P 4 ansvarar också för en brigadstab som vid kris och krig ska leda stora delar av arméns förband.

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/p4

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, på hemmaplan såväl som runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Skövde
Yrkesroll Transport & Logistik, Logistik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 12 dec 2022 (9 dagar kvar)