Fordonsmekaniker Skövde

Fordonsmekaniker Skövde

Har du några års erfarenhet som mekaniker? Har du ett allmänt teknikintresse och tycker om att arbeta varierat? Då kan du vara den fordonsmekaniker vi söker till Markverkstad Skövde.

Vad kan vi erbjuda dig

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ta eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att ha en bra balans mellan arbetsliv och privatliv.

Markverkstäderna (MvE) är en enhet med cirka 800 medarbetare, som har verksamhet på 21 orter inom Sverige. MvE lämnar tekniskt systemstöd och utför huvudsakligen underhåll på Försvarsmaktens markmateriel och flygbasmateriel men har även externa kunder. Detta innebär underhåll i form av tillsyner, modifieringar och inte minst reparationer. Även tillverkning och demontering/skrotning ingår i Markverkstädernas uppdrag. Du kommer tillhöra Markverkstad Skövde, med ca 165 medarbetare och ingå i sektionen hjulfordon med 25 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Som mekaniker arbetar du huvudsakligen med felsökning, reparation och underhåll av olika typer av objekt som t ex. hjulfordon, mc, bandvagnar ,terrängfordon och dess system som används inom Försvarsmakten. Arbetet innebär både förebyggande, avhjälpande underhåll, reparationer och modifiering utifrån fastställda underlag.

Kvalifikationer
  • Du har lägst två- eller treårig gymnasieutbildning inom fordonsteknik, inriktning fordon eller annan utbildning/kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • Allmän datorvana
  • Erfarenhet från fordonsbranschen som mekaniker
  • B-körkort
Meriterande
  • Erfarenhet av arbete med Försvarsmaktens materiel och fordon
  • Erfarenhet av arbete med fordonselektronik och fordonsdiagnos
  • Försvarsmaktens mekanikerutbildning på något materielsystem alternativt systemteknikerutbildning
  • Truck/hjullastarutbildning
  • Traversutbildning
  • C-körkort, CE körkort
Personliga egenskaper

Du har ett systematiskt och noggrant arbetssätt och arbetar bra självständigt likväl som i grupp. Som fordonsmekaniker förstår du snabbt problem och uppgifter och värderar samarbete med andra kollegor högt. Vidare är du flexibel och kan ta egna initiativ. Rollen kan ibland innebära ett högt tempo, det är därför viktigt att du är stresstålig och har en förmåga att prioritera arbetsuppgifter.

Vi söker dig som har en positiv attityd till arbetet och verksamheten.

Vi arbetar för en jämnare könsfördelning och ser gärna kvinnliga sökanden.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tjänsten är en civil befattning som inleds med 6 månaders provanställning.

Som anställd i Försvarsmakten erbjuds du möjligheten till tre timmars fysisk träning i veckan på arbetstid, träningskläder, ersättning för kostnad av läkarbesök, upp till sju veckor semester per år och generösa arbetstidsavtal.

Vid frågor kring tjänsten ber vi dig kontakta sektionschef Jan Åberg 0709-183781

Fackliga representanter kontaktas via tfn 035-266 20 00

SACO: Bengt Blom

OFR-S: Tony Svensson

SEKO: Gerard Woll

OFR-O: Anders Norén

Vi vill ha din ansökan senast 28 februari 2021.

Din ansökan ska innehålla CV samt ditt ansökningsbrev där du motiverar varför just du är rätt person för denna befattning.

Du är varmt välkommen med din ansökan!

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Skövde
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 28 feb 2021 (1 dag kvar)