Försvarsmakten i Skövde söker logistikpersonal

Försvarsmakten i Skövde söker logistikpersonal

Befattningen erbjuder

Att jobba på Försörjningsavdelning Skövde innebär att vara medarbetare i ett glatt team som varje dag medverkar till att bygga ett starkare Försvar. Vi utökar nu vår verksamhet och söker nya medarbetare som vill ha ett spännande arbete med både praktiska och administrativa arbetsuppgifter inom förråd och materielförsörjning. Vi har behov av personal för tillsvidareanställning och tidsbegränsade vikariat inom flera olika tjänsteområden. Vår vardag är präglad av varierande arbetsuppgifter där man ena dagen tillsammans med övriga teammedlemmar jobbar med praktiska arbetsuppgifter inomhus eller utomhus och nästa dag arbetar enskilt med redovisning i något av våra datasystem. Vid utlämning och mottagning av förnödenheter ingår att ha kundkontakt och hantera redovisningssystem i SAP miljö, vilket ställer krav på god IT-kompetens.

Om enheten

Försörjningsavdelning Skövde är en del av Skaraborgs regemente och försörjer förband med kläder, stridsutrustning, ammunition, gruppmateriel och fordon. Våra kunder är förbanden i Skövde Garnison samt gäster på Älvdalens och Villingsbergs skjutfält.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Hantera och leverera förnödenheter och tjänster till olika förband.
 • Kundkontakt vid leverans och mottagning av materiel.
 • Redovisning av materiel i redovisningssystemen LIFT och PRIO (SAP).
 • Medverka i vår ambition att ständigt utveckla och effektivisera arbetsmetoder.
 • Vid behov förstärka avdelningens arbetslag i Älvdalen och Villingsberg.
Kvalifikationer
 • Ordningssinne, servicekänsla och ansvarstagande
 • God förmåga att hantera IT-system för lagersaldon, in- och utleveranser
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
 • Körkort B
 • Uppfylla Försvarsmaktens krav i fysisk förmåga inom kondition, styrka och rörlig-het.
Meriterande
 • Behörighet för stödbens- och motviktstruck samt hjullastare.
 • Körkortsbehörighet. A*BE*CE*DE
Personliga egenskaper
För att lyckas som teammedlem och kollega hos oss behöver du vara en person med bra ordningssinne och god samarbetsförmåga. Vi får ofta nya uppgifter med kort varsel vilket innebär att du behöver vara både flexibel och självgående. Dessa egenskaper anser vi vara viktigare än tidigare erfarenhet inom förråd och logistik. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt Försvarsmaktens värdegrund som slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet samt främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt: 5 tjänster för tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning samt 1 vikariat om 6 månader. Sysselsättningsgrad heltid. Arbetstiden är kl 07.00-16.00 och därutöver kan kvälls- eller helgarbete förekomma någon gång i månaden. Resor i tjänsten förekommer för såväl arbete som utbildning. Du blir krigsplacerad i P 4 logistikorganisation vilket betyder att du får utbildning i vad som förväntas av dig vid höjd beredskap.

Arbetsort: Skövde och i vissa perioder Villingsbergs- och Älvdalens skjutfält

Tillträdesdatum: 2021-12-01 eller enligt överenskommelse.

För upplysningar om befattningen kontakta:
 • David Fareby, 0500-46 50 00
 • Therese Hägg, 0500-46 50 00
Fackliga företrädare:
 • SEKO-F Jenny Danhage, 0500- 46 50 00
 • OFR-S Mathias Björkman, 0500-46 50 00
Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-09-30. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för detta jobb.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, är ett stort regemente med flera enheter och har sin huvudort i Skövde. Till regementet hör 2:a brigadstaben, 41:a och 42:a pansarbataljonerna, 1:a tungtransportkompaniet och ett brigadspaningskompani. Sommaren 2021 börjar vi också utbilda inom artilleri. Vi verkar på övningsfält från Älvdalen i norr till Remmene i söder och samverkar med andra organisationen och myndigheter för att låta Sverige vara i fred.

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/p4

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, på hemmaplan såväl som runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Skövde
Yrkesroll Transport & Logistik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 30 sept 2021 (8 dagar kvar)