Ekonom till Markstridsskolan i Skövde

Ekonom till Markstridsskolan i Skövde

Markstridsskolans uppgift är att utveckla, utbilda och träna individer och insatsförband i väpnad markstrid för nationella och internationella uppgifter. För att skapa bästa möjliga förutsättningar för MSS verksamhet består Markstridsskolans stab av bland annat en ekonomiavdelning. Dess uppgift är främst att lösa stöd i form av olika ekonomiska delar som fakturahantering, budget/prognos, och intern kontroll. MSS är geografiskt lokaliserad till två platser, där en del är lokaliserad i Skövde och den andra delen är lokaliserad i Kvarn, Borensberg.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i en mindre ekonomiavdelning där du och ekonomichefen har ett tätt samarbete på plats i Skövde. Utöver er finns även en förbandsekonom placerad i Kvarn som ingår i er avdelning. Som förbandsekonom arbetar du brett inom det ekonomiska området. Utöver fakturahantering, kundhantering och intern kontroll ansvarar du även för att utbilda personal i försvarsmaktens ekonomisystem. Du stödjer även vid budgetering och vid återrapportering samt vid framtagning av ekonomiska underlag. Som arbetsverktyg har vi etablerade ledningssystem anpassade för Försvarsmaktens verksamhet, som vi arbetar med dagligen.

Huvuddelen av din tid kommer att läggas på arbete med budget och prognos, interna kontroller och fakturahantering. Likt den generella ekonomitjänstens natur är det större fokus på vissa arbetsuppgifter under cykliska perioder, till exempel inför fastställande av budget på givna datum. Vi sitter i trevliga centralt placerade lokaler inom Skövde Garnison med gångavstånd till både tågstation och City.

Kvalifikationer
  • Högskoleutbildning i ekonomi eller erfarenhet som bedöms som likvärdig
  • Erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter
  • Goda kunskaper avseende Officeprogrammen
  • B-körkort krävs
Meriterande
  • Erfarenhet av Försvarsmaktens ledningssystem PRIO/SAP
  • God kännedom kring Försvarsmakten och dess organisation
  • Tidigare arbete med ekonomi inom myndighet eller offentlig sektor
Personliga egenskaper

Vi söker dig som är kommunikativ, kan arbeta självständigt och ta eget ansvar. Den vi söker är noggrann, flexibel och har en god analytisk förmåga. Vi ser att du har lätt för att samarbeta och har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Tjänsten ställer krav på hög stresstålighet och god serviceförmåga. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Anställningen

Tjänsten är en civil befattning på heltid
Tjänsten är en tillsvidaretjänst med provanställning under 6 månader.
Arbetsort är Skövde men tjänsteresor som kräver övernattning är vanliga. Vi reser ofta till Kvarn (Borensberg).
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Kontakt vid frågor gällande tjänsten

Jessika Carlsson, Ekonomichef tfn: 0500-465088, 073-370 46 61
Övlt Fredrik Ödeen, Stabschef tfn 0500-465705, 073-021 96 76.

Kontakt vid frågor om rekryteringsprocessen

Fredrik Ahlberg, HR-Generalist: 076 610 5818, fredrik.x.ahlberg@mil.se

Fackliga representanter

Officersförbundet, Lars Kron, tfn 070-230 56 20
Försvarsförbundet, Bengt Lindlöf, tfn 0500-465474, 070-618 91 25

Välkommen med din ansökan, som ska innehålla CV och personligt brev.
Sista ansökningsdag är 2021-03-02.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Markstridsskolan är en armégemensam skola för utveckling, utbildning och träning av arméns krigsförband. Markstridsskolan utbildar officerare och specialistofficerare, planerar och genomför övningar och tränar krigsförbanden i avancerade stridsträningsanläggningar. I nära samarbete med arméstaben och övriga förband utvecklar Markstridsskolan typförband, förmågor, metoder och materiel. Inom ramen för hela Försvarsmaktens tillväxt spelar Markstridsskolan en viktig roll i den pågående moderniseringen av armén.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Skövde
Yrkesroll Ekonomi, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 2 mars 2021 (3 dagar kvar)