Drifttekniker ledningssystem vid TSS elektro/vapen/sim, Teknisk Avdelning

Drifttekniker ledningssystem vid TSS elektro/vapen/sim, Teknisk Avdelning

Är du intresserad av att jobba med avancerad radio- IT teknik?
TSS elektro/vapen/sim, TekA Skövde som är en del av Logistikenheten i Skövde garnison söker nu en Drifttekniker ledningssystem.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Din arbetsuppgift kommer till huvudsak vara inriktad mot driftstöd av Skövde garnisons ledningshall. Ledingshallen fungerar som både utbildningsanläggning och fast ledningsplats upp till Brigads storlek för användning vid tex förbandsövningar. Systemet har både fasta delar, samt möjlighet till att ansluta olika typer av mobila plattformar. Du kommer att jobba med olika bärarmedia, fysiska såväl som trådlösa. Noder och nätverk med där i vanligt förekommande LAN-WAN utrustningar. Mobila radiosystem samt radiolänk. Installation/konfiguration, drift, förebyggande underhåll, samt i förekommande fall felavhjälpande underhåll. Administration och bevakning av teknisk order och planering av underhållstjänsten för systemet.

Kvalifikationer
 • IT/Teleteknisk utbildning, på minst gymnasial nivå
 • Goda kunskaper inom LAN/WAN teknologier
 • God erfarenhet av arbete i PC samt server-klient miljö
 • Körkort *B*
Meriterande
 • God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet
 • För befattningen relevant högskoleutbildning
 • Radioteknisk förståelse
 • Någon kunskap/färdighet i Försvarsmaktens IT-stödssystem PRIO (SAP)
 • Mjuklödare klass G
 • Körkort *C*
 • Uppfylla FM Baskrav när det gäller fysisk förmåga.
Personliga egenskaper
Du är noggrann, prestigelös och ansvarstagande. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning utan att bli stressad. Du är en självklar lagspelare som är van att samarbeta med andra och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga.

Vid urval kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform:Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Arbetsort: Skövde
Tillträdesdatum: Snarast eller enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning tillämpas. Ange gärna löneanspråk i ansökan.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Förfrågningar om befattningen kan göras till Chef Teknikavdelningen mj Mats Dahlstedt på tfnnr 0500-46 52 80.

Fackliga representanter
Försvarsförbundet Bengt Lindlöf, Officersförbundet Björn Sandén och SEKO Lola Ahlgren. Alla nås på tfn 0500-46 50 00 (vxl).

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2020-04-17. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Vi rekryterar och utbildar också till tre hemvärnsbataljoner. Hos oss arbetar, bland annat, soldater, officerare, tekniker och förrådspersonal. Här finns också ledningen för Västra militärregionen som har till uppgift att samordna och leda militära insatser i västra Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, på hemmaplan såväl som runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Skövde
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 17 apr 2020 (13 dagar kvar)