Controller till Markverkstaden

Controller till Markverkstaden

Vi söker just nu en Controller med placering i Skövde.
Har du några års erfarenhet av arbete som controller? Är du analytisk och har gedigna Excelkunskaper? Har du kunskap om produktionsekonomi och ett genuint intresse av att arbeta med människor? Då kan detta vara ett spännande jobb för dig!
Vad kan vi erbjuda dig
Markverkstadsenheten (MvE) har ca 780 medarbetare och består av åtta producerande verkstadsavdelningar lokaliserade på 23 orter i landet. Markverkstadsenheten är en enhet som utför underhåll på Försvarsmaktens markmateriel, och tekniskt systemstöd. Detta innefattat t.ex. förebyggande och avhjälpande underhåll, tillverkning, modifiering, reparation samt tekniskt systemstöd.

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ta eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas.

Du kommer att ingå i ett team av controllers som är placerade på fem olika orter runt om i Sverige. Som controller ingår du i MvE Stabsavdelning-Sektion PROD och rapporterar till Sektionschef som finns placerad i Karlsborg. Denna tjänst har placering i Skövde men resor, främst dagsresor, kommer att bli aktuellt på sikt. Inom Controllergruppen ansvarar man för olika orter men arbetar och prioriterar tillsammans utifrån ett gemensamt uppdrag och helhetssyn för hela Markverkstaden.

Arbetsuppgifter
Som controller stödjer du cheferna på Markverkstad Skövde och på sikt även Skaraborg (Karlsborg/Såtenäs). Exempel på arbetsuppgifter som ingår
 • Uppföljning och rapportering
 • Budgetering
 • Prognosarbete (3 ggr/år)
 • Månadsrapporter
 • Investeringsuppföljning
 • Ekonomiadministration
 • Ekonomistyrning
 • Vara bollplank för verksamheten i ekonomiska frågor
 • Samverka med övriga funktioner inom enheten
Kvalifikationer
 • Civilekonom eller motsvarande ekonomisk examen på högskolenivå
 • Erfarenhet av liknande arbete inom uppföljning, rapportering och budgetering
 • Mycket goda kunskaper i Officepaketet och gedigna kunskaper i Excel
 • God pedagogisk och social förmåga
 • B-körkort
Meriterande
 • Erfarenhet av ekonomistyrning från tillverknings-/verkstadsindustri
 • Goda kunskaper i SAP Affärssystem
Personliga egenskaper

Vi söker dig som har förmåga att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter och arbeta på ett självständigt och initiativrikt sätt samt har en god förmåga att se förbättringsmöjligheter. För att lyckas i rollen är du analytisk och har lätt för att se ekonomiska samband. Du är lyhörd, ansvarstagande, samarbetar med andra avdelningar och är kvalitetsmedveten. Du är också målmedveten, drivande, har hög integritet samt är van att arbeta både individuellt och i grupp mot tydliga mål. Att uttrycka dig väl, i såväl tal som skrift, är för dig naturligt och du har en god pedagogisk och social förmåga.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om tjänsten

Tjänsten är en civil befattning som inleds med sex månaders provanställning.

Som anställd i Försvarsmakten erbjuds du möjligheten till tre timmars fysisk träning i veckan på arbetstid, träningskläder, ersättning för kostnad av läkarbesök, upp till sju veckor semester per år och generösa arbetstidsavtal.

Intresserad?

Vid frågor är du välkommen att kontakta Niklas Karlsson, Sektionschef produktion MvE på telefon 073-442 84 34

Fackliga representanter kontaktas via tfn 035-266 20 00

SACO: Bengt Blom

OFR-S: Tony Svensson

SEKO: Gerard Woll

OFR-O: Anders Norén

Övrigt

Vi vill ha din ansökan senast 14 mars.

Din ansökan ska innehålla CV samt ditt ansökningsbrev där du motiverar varför just du är rätt person för denna befattning.

Du är varmt välkommen med din ansökan!
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Skövde
Yrkesroll Ekonomi, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 14 mars 2021 (15 dagar kvar)