Arbetsmiljöhandläggare till Skaraborgs Regemente P 4

Arbetsmiljöhandläggare till Skaraborgs Regemente P 4

Är du en driven och strukturerad arbetsmiljöhandläggare? Då kan du vara den person vi söker till Skaraborgs regemente P 4.

Befattningen erbjuder

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och du har möjlighet att ha en bra balans mellan arbetsliv och privatliv. Vi ger även möjlighet att träna på arbetstid, generösa arbetstidsavtal och föräldralön.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Arbetsmiljöhandläggare är du arbetsgivarens expertresurs inom arbetsmiljöområdet. Du verkar som konsultativt stöd till chefer och medarbetare. Vidare kommer du att organisera, samordna och utveckla det systematiska arbetsmiljöarbetet för Skaraborgs regemente P 4. Du kommer vidare bl.a. att:
 • Kartlägga, utreda och följa upp arbetsmiljörisker
 • Samordna regementets systematiska arbetsmiljöarbete
 • Verka för en effektiv samverkan mellan arbetsgivare och arbetstagarorganisation i arbetsmiljöfrågor
 • Planera och genomföra utbildningar i arbetsmiljö för anställd personal
 • Handlägga arbetsskador, olycksfall och tillbud
 • Utgöra stöd för chefer på alla nivåer avseende att utveckla det systematiska arbetsmiljöarbetet
 • Upprätta riskanalyser
 • Representera HR vid skyddskommitté
Kvalifikationer
 • Relevant högskoleutbildning, gärna inom HR, beteendevetenskap, arbetsmiljö eller annan utbildning/arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig
 • Erfarenhet av kvalificerat HR-arbete, gärna med inriktning mot arbetsmiljö
 • God erfarenhet av att arbeta i digitala stödsystem (MS Office)
 • B-körkort
Meriterande
 • Relevanta kunskaper avseende lagstiftning kopplat till arbetsmiljö
 • Erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning
 • Erfarenhet av riskbedömningar
 • Kunskaper att driva, samordna och utveckla operativt och strategiskt arbetsmiljöarbete
 • Erfarenhet av att implementera och utveckla arbetsmiljöprocesser
Personliga egenskaper

Som person har du mycket god förmåga att arbeta självständigt, men kan snabbt växla för att ingå i en arbetsgrupp. Du är driven och kan skapa engagemang och intresse för dina arbetsområden. Du tycker om att ta ansvar, är initiativrik och har god samarbetsförmåga. Vi förväntar oss hög personlig integritet och förmåga att skapa/bygga goda relationer där förtroende och tillit är ledorden. En av dina styrkor är att du är lyhörd och har en god kommunikativ förmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Resor i tjänsten kan förekomma. Tjänsten är en civil befattning och är placerad på HR-avdelningen, Regementsstaben, Skaraborgs regemente P 4 i Skövde.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta sektionschef vid HR-avdelningen Edvin Olsson via växeln, 0500-46 50 00.

Fackliga representanter

Officersförbundet: Niclas Sköld, Försvarsförbundet: Helena Astanius, SEKO: Lola Ahlgren. Samtliga nås via växeln, 0500-46 50 00.

Välkommen med din ansökan senast 19 september. Vi vill att din ansökan innehåller ett personligt brev som beskriver hur du motsvarar efterfrågade kompetenser och ett CV.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, är ett stort regemente med flera enheter och har sin huvudort i Skövde. Till regementet hör 2:a brigadstaben, 41:a och 42:a pansarbataljonerna, 1:a tungtransportkompaniet och ett brigadspaningskompani. Sommaren 2021 börjar vi också utbilda inom artilleri. Vi verkar på övningsfält från Älvdalen i norr till Remmene i söder och samverkar med andra organisationen och myndigheter för att låta Sverige vara i fred.

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/p4

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, på hemmaplan såväl som runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Skövde
Yrkesroll HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 19 sept 2021 (2 dagar kvar)