1.Tungtransportkompaniet söker plutonchef till Stab- och Trossplutonen

1.Tungtransportkompaniet söker plutonchef till Stab- och Trossplutonen

Vill du ha stor frihet under ansvar med mycket varierande arbetsuppgifter samt ha hela Sverige som arbetsplats?

Vårt kompani kännetecknas av stor professionalism i transporttjänsten för såväl soldater som officerare, och såväl hela kompaniet som enskilda grupper förväntas enskilt kunna lösa sina uppgifter över hela riket. För att åstadkomma detta kännetecknas alla nivåer tillämpa en hög grad av uppdragstaktik.

1.Tungtransportkompaniet är Arméns resurs för att genomföra special- och dispenstransporter på väg. Kompaniets uppgift är att transportera förband med fordon och materiel som är tyngre och bredare än vad som vanligtvis transporteras på väg, ofta Stridsvagn 122 och Stridsfordon 90. Transportuppdragen sker både i Sverige och i andra länder som stöd till enheter inom Försvarsmakten eller enheter som ingår i insatser där Sverige deltar.

Kompaniet uppträder ofta med enskilda plutoner och grupper på stora ytor och under lång tid. Enheterna har hög förmåga att agera autonomt såväl under fredstid som vid insats i områden med viss konfliktnivå och hotbild.

Du har ett ödmjukt sätt att förhålla Dig till gruppchefer och soldater och ser lagarbete som den främsta framgångsfaktorn.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Planerar och leder krigskompaniets Stab- och trosspluton, främst avseende personalhantering men även utbilda, träna, öva och verka, både i fält och i "kasernmiljö". Ansvarar för krigskompaniets interna logistik.

Kvalifikationer

* Officer/Specialistofficer (Lägst OR 6).

Personliga egenskaper
 • Du har goda ledaregenskaper.
 • Du har en hög arbetskapacitet
 • God förmåga att planera, förbereda, leda och samordna verksamhet.
 • Utåtriktad samt lätt att samarbeta med andra människor.
 • God förmåga att kommunicera, i såväl tal som skrift.
 • Du är en god representant för Armén och Försvarsmakten och ett föredöme både som person och ledare.
 • Du bygger ditt ledarskap på Försvarsmaktens värdegrund.
 • Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet
Meriterande
 • FUSA instruktör
 • Fordonsinstruktör
 • Förarbevis tung lastbil + släp
 • Fordonsburen tankningsutrustning
 • Logistikutbildning
Nivå/Befattning: OR 6

Arbetsort: Skövde

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Kn Marcus Alexandersson,

Kompanichef 1.Tungtransportkompaniet

Tel: 0500-465000, marcus.alexandersson@mil.se

Tillträde: Efter överenskommelse.

Övriga upplysningar
 • Befattningen innebär periodvis ett stort antal kvälls- och helgtjänstgöringar samt resor.
 • Tjänsten innebär internationell tjänstgöringsskyldighet
 • Lön: Individuell lönesättning tillämpas.
Fackliga representanter:

Elina Meyer, OFR/O, 0500-465000

Välkommen med din ansökan senast 2018-09-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev i PDF-format. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, är en arbetsgivare som tar ansvar för sina anställda genom att samarbeta med arbetsgivare och högskolor i vår närhet. Genom Försvarsmaktsråd Skaraborg skapar vi förutsättningar för våra anställda att kunna växla mellan oss och andra arbetsgivare. Regementet utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Skaraborgs regemente tränar och utbildar två mekaniserade bataljoner, en för heltidstjänstgöring och en för tidvis tjänstgöring, två stridsvagnskompanier, ett tungt transportkompani samt tre hemvärnsbataljoner. Regementet ansvarar också för andra brigadstaben och staben för Militärregion Väst.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Skövde
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Militär, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 30 sept (9 dagar kvar)
Visa var