Junior Automationsingenjör till Elektroautomatik i Skövde!

Junior Automationsingenjör till Elektroautomatik i Skövde!

Har du en eftergymnasial teknisk utbildning inom automation eller liknande och besitter kunskaper inom PLC-programmering? Vill du få en raketstart i karriären hos Sveriges största automationsintegratör? Då är tjänsten som Junior Automationsingenjör hos Elektroautomatik rätt steg för dig! Välkommen in med din ansökan.

OM TJÄNSTEN:
Vi söker för Elektroautomatiks räkning en Junior Automationsingenjör. Elektroautomatik är Sveriges största automationsintegratör. De är en helhetsleverantör inom automation och har stor kompetens inom samtliga områden - från idé till slutgiltig produktion. Utöver ren automation erbjuder de även sina kunder AGV:er, konsulter, maskiner, service och utbildning genom sina olika affärsområden.

Som automationsingenjör hos Elektroautomatik erbjuds du en varierande roll med mycket frihet under ansvar där du har möjlighet att vara kreativ samtidigt som du följer uppsatta processer och rutiner för projekt. Hos Elektroautomatik finns erfaren personal med spetskompetens inom många olika områden vilket ger dig stora möjligheter till stöttning och mentorskap. Du kommer att tillhöra ett team med erfarna konstruktörer och ingenjörer där du kommer att utgå från kontoret i Skövde och vid behov genomföra besök hos kunder. Elektroautomatiks kunder är både stora och små företag inom flera olika branscher, där flera är världsledande inom sitt område.

ARBETSUPPGIFTER:
I din arbetsroll kommer du att jobba med programmering och driftsättning av automationsutrustningar inom industriell verksamhet såsom robotceller, monteringsutrustningar och specialmaskiner med mera. I projekten medverkar du från försäljningsskedet till det att anläggningen är driftsatt och överlämnad till kunden. Du utgår ifrån lokalerna i Skövde där ni testkör era utrustningar, men besöker också kunder på plats i deras lokaler. Kunderna är spridda runt om i Sverige vilket innebär spännande resor runt om i landet.

Du kommer till exempel att:
 • Arbeta med PLC-programmering av automationsutrustningar, exempelvis robotceller, monteringsutrustningar och specialmaskiner.
 • Genomföra besök och resor hos kund vid behov och vid driftsättning.
 • Samarbeta med andra discipliner i din projektgrupp för att ta fram bästa möjliga lösning för kund.
I rollen erbjuds du vidare både utmanande arbetsuppgifter och stora utvecklingsmöjligheter. Genom Elektroautomatiks egen utbildningsenhet EA Academy finns det dessutom möjligheter att utbildas av deras främsta experter inom varje område.

VI SÖKER DIG SOM:
 • Har en eftergymnasial teknisk utbildning inom automation eller motsvarande.
 • Har kunskaper inom PLC-programmering och/eller robotsystem.
 • Innehar B-körkort.
 • Är flytande i både svenska och engelska då båda språken kommuniceras internt och externt.
Det är meriterande om du:
 • Har haft praktik, anställning eller examensarbete inom automationsbranschen.
 • Har erfarenhet från programmering av HMI-system, drivteknik och robot.
 • Besitter kunskaper inom el.
Vidare kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet där vi söker dig som har ett stort tekniskt intresse och en nyfikenhet kring att lära dig mer. Vi tror även att du är ansvarstagande och strukturerad i ditt arbetssätt samt duktig på att interagera, strukturera och synka ditt arbete tillsammans med andra på avdelningen. Vidare ser vi gärna att du har ett positivt synsätt samt lätt för att samarbeta och kommunicera.

OM KUNDFÖRETAGET:
Elektroautomatik är Sveriges största automationsintegratör. De är en helhetsleverantör inom automation och har stor kompetens inom samtliga områden - från idé till slutgiltig produktion. Utöver ren automation kan de även erbjuda sina kunder AGV:er, konsulter, maskiner, service och utbildning genom våra affärsområden EA Mobile Robotics, EA Consultant, EA Machine, EA Service och EA Academy. Deras mål är att effektivisera och kvalitetssäkra kundernas produktion och logistik genom smarta automationslösningar. De har hög kompetens och är ett engagerat lag som levererar.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Elektroautomatik och vår sida är att du efter 6 månader blir direktanställd hos Elektroautomatik.

ÖVRIG INFO:
 • Omfattning: Heltid, Resor i tjänsten förekommer
 • Placering: Skövde
 • Start: Omgående/Enligt överenskommelse
 • Kontaktperson: Sophie Tisell
 • Lön: Fast månadslön
OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Mer info
Område Skövde
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Elektronik, Elkraft
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Friday Tech Recruitment
Sista ansökningsdag 28 okt 2022 (29 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?