Teamledare Customer Service Well Mariestad

Teamledare Customer Service Well Mariestad

Vill du vara med och utveckla våra medarbetare, våra kundrelationer och vår verksamhet?

Är du en naturlig ledare med förmåga att leda i förändring och samtidigt ha ett operativt ansvar?

Vill du ha en ny utmaning och jobba i ett hållbart, innovativt och lönsamt företag?

Då kan det vara Dig vi söker!

Som teamledare för Customer Service på vår wellenhet i Mariestad kommer du leda ett rutinerat team om sju medarbetare.
Sex av dessa är placerade i Mariestad och en i Sarpsborg (Norge).

Customer Service ansvarar för att våra kunder ska få förstklassig service i allt som rör den dagliga driften.
För att möjliggöra förstklassig service så krävs ett nära samarbete och tydlig kommunikation både internt och externt, och förmågan att bygga långsiktiga relationer. Det handlar idag om t ex orderläggning, leveransbevakning, merförsäljning och reklamationshantering.
I planen framåt kommer enheten också utföra uppsökande försäljning över telefon, uppföljning av marknadsaktiviteter och projektledning.

Vi förväntar oss att du är en "spelande tränare" - för oss betyder det att du är en närvarande chef och ledare som verkar i den dagliga driften och tillsammans med ditt team driver arbetet för att möjliggöra rätt kvalitet, effektivitet och resultat.

I din roll som Teamledare Customer Service så kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara:
  • Leda och fördela arbetet samt säkerställa rätt kompetens för medarbetarna
  • Säkerställa ett effektivt arbetssätt och fördelning
  • Implementera nya beslutade arbetssätt
Vi söker dig som har god erfarenhet av ledarskap, och då gärna med fokus på kund och affärer. Du har tidigare goda resultat från arbete med att införa nya arbetssätt i en mogen organisation. Vidare ser vi att du är en mogen, affärsmässig ledare som med målfokus och kommunikation driver dina medarbetare framåt. Du är lösningsorienterad och värnar om lönsamhet, kundvärde och dina medarbetare. Utveckling, förändringar och effektiva arbetssätt är något du brinner för.

Om du samtidigt förväntar dig trevliga kamrater, social trygghet och goda möjligheter att utvecklas så har du hela bilden klar.

Om anställningen

Initialt brukar uppdragen pågå under 6 månader. För rätt person finns goda chanser till fortsättning och ev anställning hos DS Smith.

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige finns vi på ca 50 orter och har 5000 anställda. Vår storlek gör att vi har kunder i de flesta olika branscher och en anställning som konsult hos oss leder ofta till att både ditt sociala och professionella kontaktnät växer. Då vi på Adecco samarbetar med många attraktiva företag som anlitar oss för sina personalbehov finns också chans att du erbjuds tjänster som aldrig når den öppna marknaden.

Självklart har vi kollektivavtal. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatt på träningskort m.m. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård.

Om ansökan

Tjänsten ska tillsättas omgående och rekryteringsarbetet sker därför löpande under ansökningstiden. Du ansöker genom att registrera dig via formuläret nedan.

Första steget i vår rekryteringsprocess är att du kommer få ett eller flera tester skickade till din e-mail. Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt. Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar kontinuerligt och gör ett första urval. Om du är en av dem som går vidare kommer du att bli kontaktad för en telefonintervju. De som går vidare efter telefonintervju får möjlighet att komma till Adecco och träffa ansvarig rekryterare för en personlig intervju.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Linda Josefsson på linda.josefsson@adecco.se

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Varmt Välkommen med din ansökan!

Sökord

DS Smith, Mariestad, Projektledning, Ledarskap, Utveckling, Processer, Försäljning,
Mer info
Område Skövde
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Service & Kundtjänst, Kundtjänst
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 23 okt 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.